BUGARI OPUŠTENI NA OSTRVU: Irski šampion u nemogućoj misiji

V.D.

26. 07. 2022. u 12:47

VEČERAS od 21 čas u glavnom gradu Irske gledaćemo duel između dve "zelene" ekipe.

БУГАРИ ОПУШТЕНИ НА ОСТРВУ: Ирски шампион у немогућој мисији

Profimedia

Ludogorec ima velike planove ove sezone. Klub iz Razgrada ima za cilj plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Bugari su verovatno i rešili posao na svom terenu gde su pre sedam dana sa 3:0 savladali večerašnjeg domaćina i tako napravili ogromni korak ka trećem kolu gde ih čeka duel sa pobednikom balkanskog dvomeča Škupi - Dinamo Zagreb.

Ludogorec je dominirao protiv Iraca i zaslužio možda i ubedljiviji trijumf. Iako je počeo meč bez najboljeg igrača Despodova koji se tek oporavio od povrede i krenuo je sa klupe.

Sve dileme oko pobednika meča je rešio kiparski napadač Pieros Sotiriju u prvom poluvremenu. Vodeći gol je postigao u 26. minutu. Šutirao je glavom sa peterca posle dobrog centaršuta Brazilca Kaulija. Samo desetak minuta kasnije, Kipranin je naleteo na otpadak posle šuta Žonatana i odbrane gostujućeg golmana. Mogao je Sotiriju i do het-trika u prvom poluvremenu, ali ga je zaustavila stativa.

Gosti iz Irske skoro da nisu ni zapretili u prvih 45 minuta, a ni u drugom poluvremenu nisu bili mnogo opasniji iako je Ludogorec spustio gas i kontrolisao rezultat. Na kraju je verovatnu tačku na ovaj dvomeč stavio Pinto golom u 94. minutu.

Bugarski šampion je do druge runde takmičenja stigao sa dve pobede ukupnim rezultatom 3:0 protiv Sutjeske iz Nikšića. 

Šamrok je takođe bez primljenog pogotka stigao do druge runde. "Hupsi" su golovima Ronana Fina, Dilana Voca i Rorija Gafnija savladali Hibernijans u prvom meču uvodnog kola rezultatom 3:0, dok je na Malti odigran meč bez pogodaka.

Večerašnji rivali su nakon meča u Razgradu odigrali i utakmice u domaćim prvenstvima.

Zanimljivo je da su ove ekipe odigrale nerešeno svoje mečeve. 

Šamrok je kod kuće odigrao 1:1 sa Drogedom, dok je Ludogorec na gostovanju u Sofiji ekipi CSKA 1948 postigao dva gola. 

Ovo je jako nezahvalan meč za prognozu s obzirom na to da je popularna "luda šuma" stigla u Dablin sa velikom prednošću.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,3)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)