Okršaj dva najveća rivala Bajerna iz Minhena!

V.D.

29. 07. 2022. u 10:44

VEČERAS od 20.45 u okviru Kupa Nemačke sastaće se Minhen 1860 i Borusija iz Dortmunda

Окршај два највећа ривала Бајерна из Минхена!

Foto: Profimedia

"Grunvalder stadion", koji je do 1972. godine bio dom fudbalera slavnog minhenskog Bajerna biće domaćin meča u kome se sastaju dve ekipe koje su najveći rivali giganta iz Bavarske.

Minhen 1860 nekadašnji šampion Nemačke iz sezone 1965/1966 trenutno igra u trećem rangu. Prethodne sezone malo je falilo da se ovaj posrnuli velikan dokopa "cvajte". Zauzeli su četvrto mesto na tabeli i imali su svega tri boda manje od Braunšvajga koji je bio direktan putnik u drugu Bundesligu.

Bavarski tim je od ispadanja iz elitnog ranga pre punih 18 godina bio stalno u sredini "cvajte" da bi nakon sezone 2016/2017. i ispadanja u treću ligu proglasio bankrot i krenuo od četvrtog ranga iz kog su imali ekspresnu promociju.

Novu sezonu u kojoj imaju velike ambicije da se vrate u "cvajtu" su krenuli vrlo uspešno. Slavili su na gostima još jednom posrnulom velikanu Dinamu iz Drezdena kog su savladali sa 4:3.

Sa druge strane, mnogo uspešniji rival Bajerna Borusija iz Dortmunda koja je vicešampion Nemačke i stiže u Minhen kao apsolutni favorit ove godine je ostala bez jednog od najboljih igrača, a svakako i najperspektivnijeg u istoriji. Erling Holand je nakon 88 utakmica za "milionere" i 85 postignutih golova prešao u jedan od najbogatijih klubova na svetu Mančester siti u transferu vrednom 60 miliona evra.

Zanimljivo je da je Borusija i pored prodaje Holanda više potrošila u ovom prelaznom roku nego što je zaradila. 

Uprava kluba na čelu sa novi menadžerom ekipe Edinom Terzićem dovela je u svoje redove fenomenalnog Sebastijana Alea iz Ajaksa za 31 milion, ali njemu je nažalost dijagnostikovan tumor testisa, hitno je operisan i neće moći da pomogne svojoj ekipi u naredna dva meseca.

Pored njega napad Borusije pojačao je i supertalentovani dvadesetogodišnji Karim Adejemi koji je nastupao za Lajpcig. Za 20 miliona evra stigao je Niko Šloterberg iz Frajburga dok je možda i najbolji posao uprave dovođenje Niklasa Šilea iz redova najvećeg rivala. Njegova vrednost po sajtu transfermarkt.com iznosi čak 35 miliona evra.

Ova dva rivala su se u zvaničnom meču poslednji put sastala pre devet godina u 1/16 finala ovog takmičenja. Dortmund je slavio sa 2:0, ali tek nakon produžetaka.

Verujemo da će Bundesligaš krenuti punim gasom u novu sezonu i slaviti na gostovanju u Minhenu a domaćoj ekipi želimo svu sreću u takmičenju i povratak na stare staze.


NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku