"ŽUTA HORDA" DOČEKUJE HIT KVALIFIKACIJA! Da li Litvanci mogu do nove senzacije?

V.D.

03. 08. 2022. u 12:54

VEČERAS od 18 časova očekuje nas prvi meč trećeg kola kvalifikacija između Bodo Glimta i Žalgirisa

ЖУТА ХОРДА ДОЧЕКУЈЕ ХИТ КВАЛИФИКАЦИЈА! Да ли Литванци могу до нове сензације?

FOTO: Tanjug

Najveći hit prošlogodišnje Lige konferencija dočekaće šampiona Litvanije koji igra sjajno u kvalifikacijama.

U prvom kolu puleni trenera Kjetila Knutsena su se provukli protiv predstavnika Farskih ostrva.

"Žuta horda" je izbacila KI Klaksvik jer je u prvom meču bila ubedljiva i slavila 3:0, dok je u revanšu poražena sa 3:1.

U drugom kolu kvalifikacija norveški šampion je išao na megdan prvaku Severne Irske i u prvom meču je neočekivano poražen minimalnim rezultatom, da bi osam dana kasnije na svom terenu napunio mrežu protivnika sa čak osam golova. 

Bodo je uhvatio dobar ritam i u domaćem šampionatu i vezao četiri trijumfa, ali i dalje zaostaje čak osam bodova za liderom Moldeom, ali uz meč manje.

Sa druge strane, Žalgiris je šokirao fudbalsku javnost u prošlom kolu kada je izbacio Malme.

U prvom kolu su se provukli protiv predstavnika tzv. Kosova ekipe Balkanija iz Suve Reke, koju su tek nakon produžetaka savladali golom Matijasa Ojevusija.

Usledio je dvomeč sa Malmeom, u prvom susretu na svom terenu Litvanci su pružili sjajnu partiju i minimalnim rezultatom zabeležili pobedu. 

U revanšu se očekivalo da Malme nadoknadi minus iz prvog meča, ali hrabri puleni trenera Čeburina su šokirali sve i slavili sa 2:0 golovima Ojevusija i Oliveire koji će svakako biti i najveća opasnost po gol norveškog predstavnika.

Zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastajale već dva puta u evropskim kvalifikacijama. Pre dve sezone kada se igrao jedan meč zbog epidemije kovida 19 Bodo je bio bolji sa 3:1, dok su prošle sezone iz dvomeča Norvežani izašli kao pobednici ukupnim rezultatom 3:2.

Sličan scenario očekujemo i večeras jer smatramo da je Bodo kvalitetniji tim i da je pronašao pravu formu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi