SLOVENCI CILJAJU LIGU EVROPE: Okršaj poraženih u borbi za plej-of!

V.D.

04. 08. 2022. u 15:44 >> 11:22

VEČERAS od 20.15 očekuje nas okršaj između prvaka Slovenije i Finske u kvalifikacijama za drugo po jačini evropsko takmičenje

СЛОВЕНЦИ ЦИЉАЈУ ЛИГУ ЕВРОПЕ: Окршај поражених у борби за плеј-оф!

Profimedia

Maribor je svoj put u Evropi krenuo u prvom kolu kada je nakon meča bez golova na "Ljudskom vrtu" slavio sa 2:0 na gostovanju u Belorusiji Šahtjoru iz Soligorska i tako obezbedio plasman u drugu fazu i zakazao duel sa nezgodnim Šerifom.

Ponovo je kao i u prethodnoj rundi slovenački šampion odigrao bez golova na svom stadionu i put Moldavije otišao da igra od nule.

Šerif, koji je prošle sezone pobedio i Real Madrid, bio je bolji rival u revanšu, ali je Maribor odolevao. Jedini pogodak viđen je u 88. minutu kada je nakon slobodnog udarca i ubacivanja lopte u šesnaesterac nastala konfuzija u odbrani koju je najbolje iskoristio Momo Jansane i postigao gol vredan prolaza u treću rundu kvalifikacija.

Poraženi Maribor morao je da se zadovolji Ligom Evrope. Da u taboru ljubičastih ne cvetaju ruže vidi se i po rezultatima u prvenstvu. U tri odigrana kola dva puta su poraženi od Kopra i Radomlja, a jedino su slavili protiv Gorice.

Činjenica je da puleni Radovana Karanovića imaju problema sa realizacijom i da se oseća odsustvo najboljeg strelca Slovenačke prve lige Ognjena Mudrinskog koji je u protekloj sezoni upisao 17 pogodaka.

Sa druge strane, šampion Finske Helsinki igra dobro u prvenstvu i deli prvu poziciju, ali uz meč više u odnosu na KuPS.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Finci su se provukli nakon penala protiv ekipe RFS koja je šampion Letonije. HJK je dobio prvi meč sa 1:0, da bi u revanšu bio poražen sa 2:1. 

Nakon izbacivanja autsajdera dočekao ih je favorizovani češki šampion Plzenj, koji je nakon pobede od 2:1 u prestonici Zemlje hiljadu jezera svu svoju moć pokazao u revanšu kada je sa pet golova u mreži poslao Fince u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Današnji rivali se do sada u svojoj istoriji nisu nikada sastajali. Očekuje se neizvestan dvomeč, što i govore kvote bukmejkera. Kvota na prolaz Maribora je 2, dok su Finci blagi favoriti i kvota na njih je 1,7.

Verujemo da posle prvog meča ništa neće biti gotovo i da se rasplet očekuje tek u revanšu.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)