VALENSIJA PROTIV TRADICIJE I RANJENOG ATLETIKA: "Jorgandžije" na "Mestalji" zanima samo pobeda

Novosti online

29. 08. 2022. u 10:57

POSLEDNjI put "slepi miševi" su večerašnjeg rivala savladali sada već davne 2014. godine rezultatom 3:1.

ВАЛЕНСИЈА ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ И РАЊЕНОГ АТЛЕТИКА: Јорганџије на Местаљи занима само победа

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Fudbaleri Valensija dočekaće Atletiko Madrid u poslednjem meču trećeg kola španske Primere. Utakmica na "Mestalji" zakazana je za 22.00, a prema poslednjim informacijama, očekuje se pun stadion.

"Slepi miševi" su malerozno poraženi u prethodnoj rundi od Atletik Bilbaa. Baskijsci su na "San Mamesu" slavili sa 1:0.

Pobedu Bilbau je doneo Aleks Berenger golom u finišu prvog poluvremena, ali ju je sačuvala stativa u poslednjem sekundu meča. Nije Valensija imala sreće.

Maleri za tim Đenara Gatuza su krenuli već posle petnaestak minuta utakmice kada se povredio prvi špic Ugo Duro i morao je da ustupi mesto Maksiju Gomezu koji se nalazi pred transferom u Fenerbahče. Prvo poluvreme je teklo u ravnopravnoj borbi bez velikih šansi, a onda je Karlos Soler pogrešio sa poprečnom loptom, omogućio Berengeru da uđe u šansu i da prevari golmana Mamardašvilija udarcem u bliži ugao.

Kao i Valensija, Atletiko je doživeo razočarenje u drugom kolu. Viljareal je odigrao izuzetan meč u Madridu, "jorgandžije" su bile nemoćne pred pulenima Unaja Emerija - 0:2.

Mateus Kunja stavio je na ozbiljne muke Heronima Rulija koji je sačuvao mirnu mrežu prosledivši loptu u korner, a već naredni napad Viljareala doneo je kaznu kojoj je u ogromnoj meri kumovao Nauel Molina. Bek Atletika loše je zahvatio loptu i poklonio Džeremiju Pinu priliku koja se ne propušta.

Vodeći gol gostiju bio je dodatni motiv za Atletiko koji je krenuo u potpunu ofanzivu, a najveće iskušenje za "žutu podmornicu" "jorgandžije" su režirale u 78. minutu kada je prvo Kunja pogodio prečku, a potom Janik Karasko gađao glavom praktično u praznu mrežu. Ipak, loptu već viđenu u golu neverovatnom odbranom zaustavio je Ruli i tako izrastao u junaka pobedničkog tima.

Kako se kraj susreta bližio kraju, nervoza Madriđana je rasla te je u četvrtom minutu nadoknade kulminirala još jednim nerezonskim potezom Moline. Argentinac je isprovociran odugovlačenjem laktom udario rivala u leđa i zaradio crveni karton posle kojeg je Viljareal naplatio igrača više i duboko u sudijskoj nadoknadi overio dugo iščekivani trijumf golom Đerara Morena.

Valensija večerašnjeg rivala nije savladala na prethodnih 15 duela, "slepi miševi" su slavili sada već davne 2014. godine rezultatom 3:1. Strelci na tom susretu bili su Brazilac Miranda (autogol), Andre Gomeš i Nikolas Otamendi. Jedini pogodak za Atletiko postigao je Mario Mandžukić.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona