"LISICE" SU NEOČEKIVANO LOŠE: Junajted na "King paueru" želi treću pobedu u nizu

Novosti online

01. 09. 2022. u 08:05 >> 14:43

"CRVENI ĐAVOLI" u usponu forme.

ЛИСИЦЕ СУ НЕОЧЕКИВАНО ЛОШЕ: Јунајтед на Кинг пауеру жели трећу победу у низу

FOTO:EPA

Utakmicom između Lestera i Mančester junajteda spušta se zavesa na peto kolo engleske Premijer lige. Meč na "King pauer" stadionu biće nova prilika za popularne "lisice" da stignu do prvog trijumfa u sezoni, dok je velikan sa "Old traforda" u usponu forme i pokušaće da upiše treći uzastopni uspeh.

Nekadašnji šampion upisao je, barem za sada, samo jedan bod uz tri neuspeha, a posebno je bio dramatičan onaj na "Stamford bridžu" gde je Čelsi slavio rezultatom 2:1 uz debitantske golove Rahima Sterlinga koga nikako nije slušala lopta. Što se, uostalom, odrazilo i na rezultate "plavaca".

Tomas Tuhel je ovaj susret posmatrao sa tribina i tako odradio suspenziju zbog incidenta sa Antonijem Konteom posle derbija Londona. Imao je priliku da vidi tim koji se i dalje jako muči, iako Lester definitivno nije više toliko opasan koliko je bio prethodnih godina...

"Lisice" su bile prilično škrte u ovom prelaznom roku, doveden je samo golman Aleks Smitis, dok je Brendan Rodžers ostao bez Eldina Jakupovića (istekao ugovor), Hamze Čudurija (pozajmljen Votfordu), Veslija Fofane (prodat Čelsiju za 80.000.000 evra) i legende Kaspera Šmajhela koji je pojačao Nicu u transferu vrednom milion evra.

Daleko je to još od neke spektakularne igre, one kakvu je Erik ten Hag "namestio" tokom godina u Ajaksu, ali bitno je da je Mančester počeo da pobeđuje, da se bura sa starta Premijer lige polako stišava i da nivo optimizma na "Old trafordu" ponovo raste.

Mančester junajted je došao do sva tri boda na gostovanju Sautemptonu, a jednake zasluge što je ceo plen ostao u rukama "crvenih đavola" nose strelac jedinog gola Bruno Fernandeš i golman David de Hea, koji je odbranio kolosalnu šansu "svecima" sredinom drugog poluvremena.

Posle dva poraza na red su došle dve pobede, pa u Mančesteru se lakše diše. Stigao je i novajlija Kazemiro da debituje u drečavo zelenom dresu Junajteda, dok su kapiten Hari Megvajer i legenda Kristijano Ronaldo ponovo na početku utakmice bili na klupi, mada je Portugalac u drugom poluvremenu ušao u igru.

Prethodne sezone Lester je bio uspešniji u međusobnim duelima. "Lisice" su slavile na "King paueru" sa 4:2, dok je u Mančesteru rezultat bio 1:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona