OVO JE MOGLA BITI ZVEZDA: Makabi na legendarnom zdanju započinje život u eliti

Novosti online

06. 09. 2022. u 08:48

IZRAELCE očekuje paklena atmosfera.

ОВО ЈЕ МОГЛА БИТИ ЗВЕЗДА: Макаби на легендарном здању започиње живот у елити

Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Da je bilo malo više sreće i fudbalskog znanja, večeras bismo Crvenu zvezdu gledali na "La lužu", ovako, u toj ulozi je Makabi iz Haife. Naime, Benfika će na svom legendarnom zdanju ugostiti izraelskog prvaka u prvom kolu grupe "H" Lige šampiona. Lisabonski "orlovi" u večerašnji susret ulaze nakon drame i trijumfa protiv Vizele, dok su "zeleni" uspeli da savladaju Hapoel Ber Ševu u gostima.

Benfika je perfektna, ne silazi sa pobedničkog puta. Na otvaranju petog kola Primeire lisabonski tim udario je protiv Vizele i petu recku. Ipak, u poslednje vreme ozbiljno se muči ekipa Rodžera Šmita, pošto je drugi put u tri dana do trijumfa morala preokretom. Još dramatičnije nego prošlog utorka, pošto je do celog plena došla iz penala u 11. minutu nadoknade – 2:1 (0:1).

Gosti su sredinom prvog dela na iznenađenje čitavog Luža stigli do prednosti. U jeku Benfikinih napada sevnula je kontra Vizelinih fudbalera, Kiko Bondoso uposlio je Milutina Osmajića perfektnom loptom, a nekadašnji napadač Sutjeske prvencem u novom klubu doveo goste u vođstvo.

Nije Benfiki ovo bio prvi put da se suočava sa golom minusa, u prošlom kolu gubila je protiv Pakoš Fereire, i ponovo je pokazala reakciju posle primljenog gola. Samo što je ovog puta stigla dosta kasnije. Tek je u 76. minutu, nakon što se skoro sat vremena mučila da odgovori Osmajiću, lisabonska ekipa uzvratila. I opet ju je, baš kao u sudaru sa Fereirom pre tri dana, u život vratio David Neres evrogolom sa dvadesetak metara.

No, nije izjednačujući gol domaćinu dao vetar u leđa, pokušavali su Šmitovi momci uglavnom sa distance, Gonsalo Ramos je u finišu čak pokušao da inscenira penal, ali je umesto njega dobio drugi žuti karton i napustio igru. Ipak, Benfiki je pošlo za rukom ono što Ramosu nije, i to u osmom minutu nadoknade! David Rosa je pokušao da izblokira udarac sa distance, lopta ga je pogodila u leđa, potom u ruku, i sudija je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Žoao Mario i smireno, kao da se ne igra 111. minut, pogodio za preokret i petu pobedu u nizu. Usput i dobio drugi žuti karton, ali mu to neće biti previše bitno u ovom trenutku.

Makabi je od samog starta izraelskog šampionata pokazao da je uz imenjaka iz Tel Aviva najveći favorit za naslov prvaka. "Zeleni" su na premijeri ubedljivo savladali Makabi Netanju 4:1, onda je na gostovanju minilanim rezultatom pao Bnei Sahnin, da bi pre samo tri dana Frenci Pjero u sudijskoj nadoknadi pokazao svoju klasu. Reprezentativac Haitija je pogodio za 2:1 protiv Ber Ševe i tako produžio odličan niz svoje ekipe.

Benfika je apsolutni favorit na svom terenu protiv Makabija. Ipak, "orlovi" moraju biti oprezni, "zeleni" su bili u sličnom položaju u duelima sa Olimpijakosom i Crvenom zvezdom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)