NA ''VESTFALENU" SU I VEĆI PADALI: Borusija apsolutni favorit protiv Kopenhagena

M.T.

06. 09. 2022. u 15:20 >> 15:20

Milioneri u dobroj formi počinju Ligu šampiona.

НА ВЕСТФАЛЕНУ СУ И ВЕЋИ ПАДАЛИ: Борусија апсолутни фаворит против Копенхагена

Foto: Profimedia

Novu sezonu Lige šampiona otvoriće u Dortmundu na ''Vestfalen'' stadionu nemački predstavnik Borusija i danski šampion Kopenhagen danas od 18.45.

Borusija je u Ligu šampiona ušla direktno zahvaljujući drugom mestu u Bundesligi prošle sezone, dok je Kopenhagen morao da ide kroz kvalifikacije i u plej-ofu uspeo je da prođe turski Trabzon u uzbudljivom dvomeču.

Kao i prethodnih sezona, "milioneri" iz Dortmunda pokušaće da u Bundesligi prekinu dominaciju Bajerna, ali su njihove ambicije doživele priličan udarac odlaskom Erlinga Holanda u Mančester siti da bi se potom ispostavilo da njegova zamena Sebastijan Ale ima rak testisa.

Ipak, Borusija Dortmund za sada igra veoma dobro u Bundesligi. "Milioneri" su trenutno drugi na tabeli sa istim brojem bodova kao vodeći Frajburg, ali lošijom gol-razlikom. U pet kola Borusija je pretrpela samo jedan poraz i to u neverovatnom preokretu Verdera na ''Vestfalenu'', dok je prethodnog vikenda minimalcem savladala Hofenhajm zahvaljujući Marku Rojsu. Prošle sezone "milioneri" se nisu proslavili u Ligi šampiona pošto su u grupi zauzeli treće mesto, da bi u Ligi Evrope ispali od Rendžersa u šesnaestini finala.

Sa druge strane, Kopenhagen za sada nema baš sjajnu sezonu u danskom šampionatu. Ekipa trenera Džesa Torupa posle osam odigranih kola ima polovičan učinak od četiri pobede i četiri poraza i trenutno je na šestoj poziciji. U prethodnom kolu Kopenhagen je uspeo minimalcem da savlada Silkeborg i ipak napravi dobru uvertiru za nezgodno gostovanje protiv Borusije. Kopenhagen u grupnoj fazi Lige šampiona nije igrao šest godina, od sezone 2016/2017.

Trener Borusije Edin Terzić ima probleme sa povređenim igračima. Pored Mahmuda Dauda, Karima Adejemija, Rafaela Gerera, Matea Moreja i Donijela Malena spisku povređenih se priključio i Džejmi Binoa-Gitens koji je protiv Hofenhajma dislocirao rame i preskočiće meč sa Kopenhagenom. Danski predstavnik neće na raspolaganju imati Ronija Bardija i Kamila Grabaru, kao ni već duže povređenog Mariosa Ikonomua.

Borusija i Kopenhagen odigrali su samo dva međusobna meča do sada. Bilo je to pre dve decenije kada su igrali u trećem kolu kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA, a Nemci su u oba meča ostvarili minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)