SALCBURG SPREMAN ZA START LIGE ŠAMPIONA: Hoće li Pavlović dobiti priliku da zaustavi Milan?

M.T.

06. 09. 2022. u 14:52 >> 14:52

Austrijski i italijanski šampion su dobro ušli u sezonu.

САЛЦБУРГ СПРЕМАН ЗА СТАРТ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Хоће ли Павловић добити прилику да заустави Милан?

Foto: Profimedia

Fudbaleri austrijskog šampiona Salcburga večeras od 21 čas dočekuju na stadionu ''Red Bul arena'' u prvom kolu grupe "E" ekipu Milana, prvaka Italije, u novoj sezoni Lige šampiona.

Prošle sezone su se oba tima okitila titulama u austrijskom i italijanskom šampionatu, a pred start elitnog evropskog klupskog takmičenja napravili su dobru uvertiru u domaćim prvenstvima u kojima će pokušati da odbrane krunu.

Salcburgu, u kojem je i nekadašnji igrač Partizana Strahinja Pavlović pristigao iz Monaka, za sada ide odlično u austrijskom šampionatu u kojem posle sedam kola ima samo jedan poraz uz šest pobeda i trenutno je prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na LASK.

U prethodnom kolu austrijske Bundeslige Salcburg nije imao mnogo problema sa Tirolom kojeg je savladao sa 2:0. Salcburg je u seriji od pet pobeda u šampionatu, a na poslednje tri rivali nisu uspeli da im postignu nijedan gol.

Austrijski šampion je prošle sezone uspeo da se plasira u eliminacionu fazu, ali je Bajern iz Minhena bio prejak iako je prvi meč završen 1:1. Međutim, Bavarci su u revanšu potpuno dominirali i sa pobedom od 7:1 se plasirali u četvrtfinale. Ipak, čak i takav završetak takmičenja bio je dobro iskustvo za tim trenera Matijasa Jajsla.

Milan je neporažen u Seriji A od starta sezone. Doduše, "rosoneri" su u pet kola ostvarili tri pobede i dva remija i trenutno su na drugom mestu italijanskog šampionata sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Napoli, ali sa slabijom-gol razlikom.

Tim Stefana Piolija koji je prošle sezone uspeo sve da iznenadi i stigne do titule, prve za Milan još od 2011. godine, prethodnog vikenda ostvario je veliku pobedu u gradskom derbiju protiv Intera sa 3:2 i u sjajnom raspoloženju dočekuje gostovanje u Austriji. Uostalom, Milan ipak ima pedigre sedmostrukog šampiona Evrope i Liga šampiona je njegovo prirodno okruženje.

Salcburg ima priličan broj igrača koji su na listi povređenih, što se u austrijskom šampionatu i ne oseća, ali bi moglo da bude od važnosti u Ligi šampiona. Jajslu će nedostajati Seku Koita, Samson Tijani, Ignas van der Bremt i Kamil Pjatkovski, dok je pod znakom pitanja učešće povređenog Luke Sučića. Znatno bolja je situacija u Milanu. Već duže je povređen Zlatan Ibrahimović, a neće biti ni Alesandra Florencija, dok bi mogli da zaigraju Rade Krunić i Ante Rebić.

Ova dva tima su do sada odigrala samo dva međusobna duela u evropskim klupskim takmičenjima pre skoro tri decenije, a Milan je u oba meča uspeo da slavi i favorit je i u večerašnjem meču.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?