BAJERU JEDNOM MORA DA KRENE: "Farmaceuti" gostuju u zemlji piva i čokolade

M.T.

07. 09. 2022. u 11:10

BELGIJSKI predstavnik odlično igra u domaćem šampionatu.

БАЈЕРУ ЈЕДНОМ МОРА ДА КРЕНЕ: Фармацеути гостују у земљи пива и чоколаде

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

U Belgiji će Briž dočekati večeras od 21 čas ekipu Bajera iz Leverkuzena u meču prvog kola "B" grupe Lige šampiona na stadionu ''Jan Brejdel''. Ova dva tima nalaze se u grupi zajedno sa Portom i Atletikom Madridom i verovatno će se boriti za treće mesto koje donosi nastavak takmičenje u Ligi Evrope.

Briž je u veoma dobroj situaciji u belgijskom šampionatu pošto je trenutno treći sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Genk koji ima i bolju gol-razliku, dok je Antverpen prvi sa 21 bodom. Briž je 16 bodova uspeo da sakupi iz sedam odigranih kola tokom kojih je pretrpeo samo jedan poraz i jedan remi, dok je pet puta uspeo da trijumfuje.

Briž je u kolu pred start Lige šampiona savladao Serkl Briž sa ubedljivih 4:0 i bio je to njegov četvrti uzastopni trijumf što znači da "farmeri" u dobroj formi dočekuju Bajer.

"Farmaceuti" su u potpuno drugačijoj situaciji u odnosu na večerašnjeg rivala. U prvih pet kola Bundeslige Farmaceuti su ostvarili samo jednu pobedu i četiri poraza i trenutno su tek na 14. mestu u šampionatu. Bajer je uspeo samo da savlada Majnc i delovalo je da polako izlazi iz krize, međutim, prethodnog vikenda poraženi su od Frajburga pred svojim navijačima sa 3:2. U svakom slučaju forma "farmaceuta" daleko je od dobre baš u trenutku kada kreće elitno takmičenje.

Zdravstvena situacija u Brižu je sasvim dobra. Trener Karl Hefkens neće moći da računa na Klintona Matu koji se povredio u gradskom derbiju protiv Serkl Briža, kao ni na Nou Langa koji se još nije oporavio od povrede, dok su duže vreme već odsutni Tažon Buhanan i Mats Rits. Trener Bajera Žerardo Soane ima slične probleme oko sastava kao i njegov kolega iz Belgije pošto već duže vreme ne može da računa na Florijana Virca i Amine Adlija, a u timu neće biti ni Andreja Luneva i Karima Belarabija.

Ovo će biti tek drugi međusobni duel Briža i Bajera iz Leverkuzena. U jedinom zvaničnom meču do sada, odigranom još 2006. u okviru UEFA Lige Evrope, Briž i Bajer igrali su nerešeno 1:1. Sastali su se još samo jednom, ali u prijateljskoj utakmici kada je Briž uspeo da slavi sa 2:1.

Iako bi se po formi reklo da je Briž favorit u ovom meču, Bajeru jednostavno u nekom trenutku mora da krene, a prvo kolo Lige šampiona je sasvim dobar trenutak za tako nešto.

NAŠ TIP: I0-2&II0-2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)