"NISMO MI SPARTAK" - trener Slovackog poslao poruku Partizanu! Crno-beli pričaće na terenu

Novosti online

08. 09. 2022. u 08:32 >> 08:33

"PARNI VALjAK" svoju odiseju u Ligi konferencije započinje u Češkoj.

НИСМО МИ СПАРТАК - тренер Словацког послао поруку Партизану! Црно-бели причаће на терену

FOTO: FK Partizan

Partizan ne želi samo da prezimi u Ligi konferencije, već bi da reprizira plasman u osminu finala, jer je dotle dogurao "parni valjak" pod komandom Aleksandra Stanojevića. Sad želi isto, bez obzira na to što je opšti utisak da su Nica, Keln i prvi protivnik Slovacko (18.45) zahtevniji rivali nego što su bili Gent, Anortozis i Flora.

Trener Gordan Petrić je precizan u objašnjenju.

- Teška je grupa, sve su ekipe jake, ali pošto smo sa Aleksandrom Stanojevićem prošle godine prezimili, potom igrali još jedno kolo, cilj je da to uradimo i ove sezone. Možda su sad ekipe jače nego lane, ali je meni bitno da su momci svesni šta ih očekuje, šta dobijaju evropskim utakmicama - smireno govori trener Partizana po dolasku u Češku.

Prethodna četiri izdanja grupnih faza (tri u Ligi Evrope, jedno u Ligi konferencije) obavezno je počinjao bez poraza (pobeda i remi sa AZ Alkmarom kod kuće, nerešeno u Bernu, slavlje na Kipru) i jasno mu je da bi ga sličan scenario lansirao među kandidate za prolaz.

- Odličan rezultat bi bio da se vratimo sa tri boda. Ne zavisi samo od nas, već i kako će se Slovacko prilagoditi našoj igri. Pobeda bi bila odlična, ako ne može, neka bude nerešeno. Da polako skupljamo poene. Povoljno je što prvu utakmicu igramo na strani. U slučaju da sve prođe prema željama, da već sledeće sedmice protiv Nice pokušamo da napravimo rezultat koji bi nas približio proleću.

Prema svim projekcijama, Slovacko je najslabiji tim Grupe D i to je šansa za Partizan da se odmah nametne.

- Verovatno tako razmišljaju i u Kelnu i u Nici. Mada, i Slovacko vidi šansu u prvoj utakmici, s obzirom na to da je domaćin. Da kasnije mirnije uđe u završnicu. I oni i mi imamo računicu, ali smo na papiru kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Ovo je Česima prvi izlazak u Evropi, valjalo bi to iskoristiti - rekao je Petrić.

I dok se navijači crno-belih nadaju reprizi rezultata prolećnog dvomeča sa Spartom iz Praga (dve pobede), iz Slovackog poručuju da će sve biti drugačije nego tada.

- Nikakva paralele ne povlačim sa tim utakmicama, ništa ne može da se poredi. Prošlo je pola godine od tada, a uostalom ni mi nismo Spartak. I Partizan je promenio pola tima od tada - kaže trener Slovackog Martin Svedik.

Partizan je evidentno u usponu forme, konsolidovali su se crno-beli nakon nekoliko kikseva na startu sezone. Moć "parnog valjka" na svojoj koži je osetila Kolubara minulog vikenda kada je na svom terenu poražena sa 5:1.

Sa druge strane, Slovacko je u rezultatskoj krizi. Na prethodna tri meča u prvenstvu uspeli su da osvoje samo jedan bod.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom