DERBI 6. KOLA BUNDESLIGE: Dortmund stiže na megdan grogiranom Lajpcigu

Novosti online

10. 09. 2022. u 09:11

"BIKOVI" u lošoj formi, dok "milioneri" briljiraju.

ДЕРБИ 6. КОЛА БУНДЕСЛИГЕ: Дортмунд стиже на мегдан грогираном Лајпцигу

Foto: Profimedia

Pred ekipom Lajpciga je još jedna teška utakmica. Nakon debakla od Šahtjora na svom terenu (1:4) na premijeri u Ligi šampiona, popularni "bikovi" dočekaće Borusiju iz Dortmunda u derbi meču šestog kola Bundeslige.

Šahtjor je priredio veliko iznenađenje i do nogu potukao Lajpcig kao gost - 4:1. U pitanju je poraz koji je ozbiljno zadrmao klupu Domenika Tedeska. Mladi stručnjak nikako ne uspeva da "skocka" ozbiljno pojačane "bikove", a užasan start u Ligi šampiona potvrđuje da nešto debelo ne štima u Saksoniji. Naime, Lajpcig ne briljira, u nemačkom prvenstvu imaju samo pet osvojenih bodova i trenutno se nalaze na veoma lošoj 12. poziciji.

Za razliku od današnjeg protivnika, Dortmund igra sjajno, uz Frajburg je vodeća ekipa na tabeli. "Milioneri" imaju samo jedan poraz, i to onaj šokantni od Verdera kada su vodili do 90. minuta i u nadoknadi primili čak tri pogotka. 

Debi u Ligi šampiona u sezoni 2022/23 počeo je idealno, Kopenhagen je pao na "Vestfalenu" sa 3:0.

Domaćin je utakmicu rešio u finišu prvog poluvremena, kada su kapiten Marko Rojs i Rafael Gereiro postigli golove. Rojsovom pogotku prethodilo je odlično iznošenje lopte Zilea, odnosno divan pas Julijana Branta, dok je u 42. minutu Đio Rejna nesebično poslužio Portugalca za 2:0 i upisao svoju prvu asistenciju večeras.

Mladi Amerikanac odigrao je važnu ulogu i kod trećeg pogotka Džuda Belingema osam minuta pre kraja. Tako se s dve asistencije vratio na veliku scenu nakon teške povrede koja ga je mučila poslednjih meseci.

Borusija je vidno spustila gas u nastavku susreta. Pre tog gola Belingema gotovo da nije stvorila ozbiljnu šansu, ali Kopenhagen nije uspeo da se vrati u meč. Danci su u samom finišu postigli počasni pogodak, međutim nakon intervencije VAR-a taj je gol poništen.

Valja konstatovati da je na tribinama viđe i Sebastijan Ale, napadač koji je stigao ovog leta da odmeni Erlinga Halanda, ali je zbog bolesti trenutno van terena.

Lajpcig je protekle sezone savladao Borusiju u oba međusobna duela. "Bikovi" su slavili sa 2:1 i 4:1, a upravo će to biti motiv više za popularni "milionere".

NAŠ TIP: GG (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid