DUEL NEPORAŽENIH NA "ROAZONU": Šta može Ren protiv Fenerbahčea?

M.T.

15. 09. 2022. u 15:07 >> 15:07

OBA tima su u dobroj formi.

ДУЕЛ НЕПОРАЖЕНИХ НА РОАЗОНУ: Шта може Рен против Фенербахчеа?

Foto: Profimedia

Fudbaleri Rena večeras u 21 sat igraju na svom ''Roazon parku'' protiv Fenerbahčea u drugom kolu grupe "B" Lige Evrope, a ovo će biti prvi međusobni meč timova koji su na startu takmičenja ostvarili pobede identičnim rezultatom.

Ren je u prvom kolu Lige Evrope igrao u gostima protiv kiparskog AEK-a iz Larnake i uspeo da ostvari pobedu od 2:1 do koje je stigao golom u sudijskoj nadoknadi vrednom tri boda. Mogao je francuski klub da pobedu overi i ranije, ali se pošteno ispromašivao. Ekipi trenera Bruna Ženesija je trijumf na Kipru očigledno izuzetno prijao pošto su prethodnog vikenda u francuskom šampionatu ubedljivo savladali Okser sa 5:0, što im je donelo šesto mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova.

"Crveno-crni" ušli su u dobru formu pošto su u poslednjih pet mečeva uspeli četiri puta uzastopno da ostanu neporaženi, ostvarivši tri pobede i jedan remi i sigurno nisu u podređenom položaju protiv Fenerbahčea.

Poput Rena, ekipa Fenerbahčea je u prvom kolu Lige Evrope takođe trijumfovala protiv Dinama iz Kijeva pred svojim navijačima sa 2:1, a odlučujući gol takođe je postignut u sudijskoj nadoknadi i delo je skorašnjeg pojačanja Mičua Bačuaija koji je upravo protiv Dinama debitovao.

Fenerbahče zajedno sa Renom drži prve dve pozicije u grupi "B", ali za razliku od francuskog kluba, tim trenera Žorža Žezusa nije imao proteklog vikenda obaveze u turskom šampionatu pa je ekipa mogla da se u potpunosti posveti pripremi meča protiv Rena.

Fenerbahče se nalazi u veoma dobroj formi pošto su "žuti kanarinci" na poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima pretrpeli samo jedan poraz i to od Konje u turskom šampionatu, dok su ostvarili sedam pobeda i odigrali dva nerešena meča.

Bruno Ženesi i dalje ne može da računa na povređene Žeremija Dokua, Arnoa Kalimuenda i Varmeda Omarija, a novi na spisku povređenih je Baptiste Santamarija koji se povredio na utakmici protiv Oksera i očekuje ga pauza od nekoliko nedelja.

Žorž Žezus tako neće imati na raspolaganju nekoliko igrača, pošto će gostovanje Renu preskočiti Bruma, Serdar Dorsun, Maurisijo Lemos, kao i Nazim Sangare kojeg zbog pokidanih ligamenata još dugo neće biti na terenu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi