DA LI SE BAJER KONAČNO BUDI? Verderu fali konstantnost

M.T.

17. 09. 2022. u 11:04

"FARMACEUTI" i dalje u donjem domu Bundeslige.

ДА ЛИ СЕ БАЈЕР КОНАЧНО БУДИ? Вердеру фали константност

Profimedia

Još uvek se čeka buđenje Bajera iz Leverkuzena, a "farmceutima" bi to možda moglo da se dogodi danas kada na ''BajArenu'' od 15.30 dolazi Verder iz Bremena u sedmom kolu Bundeslige.

Bajer je još uvek daleko od prošlosezonske forme koja mu je na kraju donela treće mesto u šampionatu i plasman u Ligu šampiona, ali deluje da se polako nazire svetlo na kraju tunela. Farmaceuti su doživeli četiri poraza u prvih pet kola Bundeslige, ali su uspeli da pobedom protiv Majnca i remijem u prošlom kolu sa Hertom konačno i dođu do bodova. Ipak, to nije još uvek dovelo do pomeranja Bajera iz donjeg doma Bundeslige i tim trenera Žerarda Soanea i dalje je pretposlednji na 17. poziciji sa četiri osvojena boda iz šest kola.

Naznake dolaska boljih vremena Farmaceuti su prikazali i u Ligi šampiona gde su u utorak uspeli da pred svojim navijačima savladaju sa 2:0 Atletiko Madrid pa bi na krilima tog trijumfa mogli da zagorčaju život i Verderu.

Ekipa iz Bremena je uspela da se vrati u Bundesligu i prilično dobro krenula u sezonu što bi mogao da bude znak da Verder može da se stabilizuje i ostane u elitnom društvu. Ekipa Olea Vernera je startovala sa pobedom i dva nerešena rezultata u prva tri kola, ali su očekivanja malo spalsnula pošto su u naredna tri kola zeleno-beli doživeli dva poraza uz jednu pobedu.

U prethodnom kolu Verder je poražen minimalnim rezultatom od Augzburga i poslešest kola nalazi se na devetom mestu sa osam osvojenih bodova. Verder ima prilično efkasan napad, treći najbolji u ligi sa 12 golova, ali osnovni problem je odbrana koja je kapitulirala 11 puta u prethodnih šest kola.

Oba tima imaju određene probleme sa povređenim igračima. Bajer je u nešto težoj situaciji pošto u timu za meč protiv Verdera neće biti Andreja Luneva, Ezekijela Palasiosa, Florijana Virca, Amine Adlija i Karima Belarabija. Situacija je tek nešto bolja u timu iz Bremena koji ne može da računa za ovo gostovanje na Leonarda Bitenkura, Žan-Manuel Mboma, Erena Dinkčija i Dikenija Slifua.

U međusobnim susretima za nijansu je bolji Bajer sa tri pobede, dok Verder ima dva, a čak pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Farmaceuti su pokazali protiv Atletika da mogu dobro da igraju i na krilima tog trijumfa mogli bi da savladaju Verder.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom