KOLIKO MOGU POLJACI PROTIV "LALA"? Holandiju pobeda vodi korak bliže overi prvog mesta u grupi

M.T.

22. 09. 2022. u 08:01

GOSTI se nalaze na čelu Grupe 4.

КОЛИКО МОГУ ПОЉАЦИ ПРОТИВ ЛАЛА? Холандију победа води корак ближе овери првог места у групи

Tanjug/AP

Reprezentacija Holandije nalazi se blizu plasmana u polufinale Lige nacija pošto je trenutno vodeća u Grupi "4", lige "A" tog takmičenja, a večeras od 20.45 gostovaće Poljskoj na ''Nacionalnom stadionu'' u Varšavi.

Poljska je odlično otvorila ovogodišnje takmičenje u Ligi nacija pošto je na startu ostvarila pobedu protiv Velsa od 2:1, ali je posle toga u naredna tri kola osvojila svega jedan od bod od mogućih devet. Poljaci su dva puta poraženi u mečevima protiv Belgije, dok su uspeli da osvoje bod protiv Holandije u meču odigranom u Roterdamu.

Posle takvih rezultata Poljska je septembarske mečeve dočekala na trećem mestu u grupi sa četiri osvojena boda, a eventualna pobeda protiv Holandije bi joj osigurala opstanak u društvu najjačih reprezentacija.

Međutim, to će biti veoma težak zadatak za tim selektora Česlava Mihneviča ne samo zbog kvaliteta reprezentacije Holandije, već i slabe forme Poljske kada je domaćin, pošto je pobedila na samo četiri od poslednjih 10 mečeva odigranih pred svojim navijačima.

U Varšavu dolazi Holandija koja je neporažena već više od godinu dana. "Oranje" je poslednji put pognute glave napustilo teren u osmini finala Evropskog prvenstva kada je Češka slavila sa 2:0, 27. juna prošle godine. Od tada, Holandija je odigrala 13 mečeva u svim takmičenjima i ostvarila devet pobeda uz četiri remija. Holanđani su odlični u gostima pošto su neporaženi već sedam mečeva u nizu.

Holandija odlično igra u Ligi nacija pošto je u prethodna četiri kola tri puta pobedila i jedan meč odigrala nerešeno. Tim selektora Luja van Gala je na prvoj poziciji u grupi i večerašnjom pobedom bi napravio krupan korak ka plasmanu u polufinale ovog takmičenja.

Poljska nema previše problema sa povređenim igračima za ovaj meč jer će izostati samo Bartoš Berezinski i Jaček Goralski, dok Holandija ima sve pozvane igrače na raspolaganju i Van Gal će moći da pošalje najjači tim na teren.

Holandija ima na svojoj strani i tradiciju pošto je u poslednjih 10 mečeva neporažena protiv Poljske koju je savladala šest puta uz četiri utakmice koje su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?