FRANCUZIMA SE NE ISPADA IZ LIGE A: Dešanovi momci moraju do pobede

M.T.

22. 09. 2022. u 08:37 >> 13:32

"GALSKI petlovi" pokušavaju da obezbede opstanak u društvu najboljih.

ФРАНЦУЗИМА СЕ НЕ ИСПАДА ИЗ ЛИГЕ А: Дешанови момци морају до победе

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Francuske je, ako ne najveće, onda svakako jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a popularni "galski petlovi" večeras od 20.45 na stadionu ''Francuska'' u Parizu u petom kolu grupe "1" lige "A" takmičenja po imenu Liga nacija dočekati selekciju Austrije.

Francuska se nadala odbrani titule osvojene pre dve godine, ali umesto toga ekipa Didijea Dešana je u velikoj opasnosti da ispadne iz društva najboljih u Grupu B.

Francuzi su u prethodna četiri kola osvojili samo dva boda zahvaljujući remijima sa Austrijom i Hrvatskom, dok je pretrpela i dva poraza, jedan od Danske, dok su Hrvati uspeli da osvoje tri boda na gostujućem terenu.

Šta je razlog ovakvih igara Francuske tokom leta i da li to ima veze i sa skraćenim odmorom zbog gustog rasporeda uslovljenog održavanjem Svetskog prvenstva u Kataru u neobičnom terminu, nije poznato, ali je činjenica da su Francuzi izgubili svaku šansu da se domognu prve pozicije. Dešanov tim je u seriji od četiri meča bez pobede, a serija bi mogla da se produži na pet ukoliko se i večeras dogodi kiks, što bi verovatno samo pojačalo glasove koji su za to da Zinedin Zidan zameni Dešana na klupi posle Svetskog prvenstva u Kataru na kojem Mbape, Benzema i družina brane svetsku krunu.

Austrijanci su u nešto boljoj situaciji od Francuske što se tiče bodova. Selekcija Ralfa Rangnika osvojila je četiri boda u junskim utakmicama i startovala ubedljivom pobedom u gostima protiv Hrvatske sa 3:0. Međutim, tu se i završilo sve što se tiče dobrih igara Austrijanaca u junskim mečevima. Uspela je Austrija da odigra nerešeno sa Francuskom, ali je pre i posle meča sa današnjim protivnikom poražena od Danske.

Austrijanci ne učestvuju na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa će sve snage usmeriti na to da obezbede opstanak u elitnoj ligi ovog takmičenja, mada to neće biti nimalo lako jer ih osim Francuske u poslednjem kolu očekuje i utakmica protiv Hrvatske.

Oba selektora imaju poprilično problema sa brojnim povredama, a to je naročito slučaj sa Dešanom. Francuzima za meč protiv Austrije nedostaju Pol Pogba, Presnel Kimpembe, Ibrahim Konate, Lukas Ernandez, Ngolo Kante, Antoni Marsijal, Kingsli Koman i Karim Benzema. Od trenutka kada je objavio spisak Dešan je ostao bez Adrijana Rabioa, Uga Lorisa, Tea Ernandeza i Bubakara Kamare, kao i Lukasa Dinje. Austrijanci su bez Saše Kalajdžića koji je pokidao ligamente, Konrada Lajmera, Valentina Lazara, Florijana Griliča, Stefana Ilsankera, dok je Martin Hintereger završio karijeru tokom leta, a Kevin Danso neće igrati zbog suspenzije.

Francuska je u poslednjih pet međusobnih mečeva tri puta pobedila Austriju koja je slavila jednom uz jedna nerešen meč.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi