BALKANSKI OKRŠAJ ZA PLASMAN U VIŠI RANG: "Sokolovi" stižu u Zenicu

V.D.

23. 09. 2022. u 12:00

VEČERAS od 20.45 na stadionu "Bilino polje" reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje najbolju selekciju Crne Gore

БАЛКАНСКИ ОКРШАЈ ЗА ПЛАСМАН У ВИШИ РАНГ: Соколови стижу у Зеницу

FOTO: EPA

Domaćin u dosadašnjem delu Lige nacija ne zna za poraz. Na četiri odigrana meča upisali su dve pobede i dva remija i sa osam bodova drže prvu poziciju na tabeli grupe "3" divizije "B" najmlađeg UEFA reprezentativnog takmičenja.

Popularni "zmajevi" su u junskom ciklusu Lige nacija prvo odigrali nerešeno na "Olimpijskom stadionu" u Helsinkiju sa selekcijom Finske 1:1, da bi tri dana kasnije na svom terenu savladali Rumuniju minimalnim rezultatom.

11. juna su gostovali u Podgorici današnjem rivalu i odigrali nerešeno 1:1. Puleni selektora Ivajla Peteva su na tom meču poveli golom Luke Menala ali je samo 15 minuta kasnije prvotimac Lacija Adam Marušić poravnao i postavio konačan rezultat meča.

U poslednjem četvrtom kolu slavili su u Zenici protiv Finaca. Golove za Bosnu postigli su Edin Džeko i Miralem Pjanić, najveće zvezde ove reprezentacije.

Bosna i Hercegovina bi eventualnom pobedom na ovom meču obezbedila plasman u elitnu grupu ovog takmičenja.

Sa druge strane, reprezentacija Crne Gore koju sa klupe predvodi Miodrag Radulović igra jako dobro u ovom ciklusu Lige nacija. 

Trenutno se nalaze na drugoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. Pored već pomenutog remija sa današnjim rivalom u Podgorici, zabeležili su dva trijumfa protiv selekcije Rumunije i jedan poraz od Finaca u Helsinkiju.

Reprezentacija BiH će nastupiti u najjačem sastavu, dok su Crnogorci u problemu sa povredama. Pored Krstovića i Savića koji sigurno neće biti u sastavu tima u Zenici, kao ni protiv Finske, pod velikim znakom pitanju su Stevan Jovetić, koga muči povreda, i Stefan Mugoša koji je nedavno preležao koronavirus.

Večerašnji rivali su se sastali tri puta do sada i zanimljivo je nijedna reprezentacija nije osetila slast pobede. Sva tri meča završena su nerešeno, i to dva bez golova i samo poslednji rezultatom 1:1.

Verujemo da se tradicija neće kvariti ni večeras što se tiče golova, ali bismo ipak prednost dali domaćoj ekipi koja bi pobedom overila plasman u najviši rang.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

SUTRA JE TOMINDAN: Mnoge kuće slave slavu, a jedno važno verovanje svi treba da ispoštuju