KO OSTAJE U LIGI B? Poraz Rumunije u Finskoj znači ispadanje u niži rang

M.T.

23. 09. 2022. u 09:48

SAMO jedan bod ih deli na tabeli.

КО ОСТАЈЕ У ЛИГИ Б? Пораз Румуније у Финској значи испадање у нижи ранг

Foto AP

Fudbaleri reprezentacije Finske nisu u baš najboljoj situaciji pred poslednja dva kola u Ligi nacija, ali je njihov večerašnji protivnik Rumunija koju dočekuju od 20.45 na Olimpijskom stadionu u Helsinikiju u okviru petog kola grupe "3" divizije "B" Lige nacija u još težoj situaciji.

U prethodnom izdanju Lige nacija Finska je uspela da ostane u drugoj po jačini diviziji, ali bi ovoga puta mogla da ispadne u rang niže u zavisnosti od toga šta će uraditi ovog septembra.

Finska je ovogodiše izdanje Lige nacija počela odlično pošto je u prva dva kola osvojila četiri boda remijem sa Bosnom i Hercegovinom i pobedom protiv Crne Gore, ali je u naredna dva kola doživela poraze od Rumunije i u revanšu od Bosne i Hercegovine i trenutno je treća u grupi sa četiri osvojena boda.

Ekipi selektora Markua Kanerve nephodna je pobeda protiv Rumunije jer će jedino na taj način obezbediti siguran opstanak i poslednje kolo bi u tom slučaju za Finsku bilo samo formalnost. Pri svakom drugom ishodu Finska će imati razloga da strepi u poslednjem kolu.

Rumunija je poslednja u grupi "3" sa tri osvojena boda i gleda Finskoj u leđa. Rumuni su u sezoni 2018/2019. uspeli iz divizije "C" da se plasiraju u viši rang i probaće da povežu dve sezone u tom društvu, ali im neće biti lako jer ukoliko večeras izgube u Helsinkiju, vraćaju se u rang niže.

U prva četiri kola Rumunija je poražena tri puta. Posle startnih poraza od Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Rumunija je uspela minimalnim rezultatom da savlada Finsku, ali to nije bila prekretnica za ekipu selektora Edvarda Jordaneskua pošto je u četvrtom kolu Crna Gora i drugi put savladala Rumuniju koja je postigla samo jedan gol u četiri kola.

Dobra vest za oba selektora je što za večerašnji meč mogu da računaju na najjače sastave jer nema povređenih ni suspendovanih igrača.

Kada su međusobni susreti u pitanju, tradicija je na strani Rumunije. U poslednjih pet odigranih mečeva u svim takmičenjima, Rumunija je uspela da trijumfuje četiri puta, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom, a Finska nema pobedu. S obzirom na formu obe ekipe, nerešen ishod se čini jako realno.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,68)

VREDI PROBATI: X (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi