ŠKOTSKA OVU ŠANSU NE SME DA PROPUSTI: Pobedom protiv Iraca drži sve u svojim rukama

M.T.

24. 09. 2022. u 10:36

"TARTAN armija" sa prvog mesta ulazi u odlučujuće mečeve.

ШКОТСКА ОВУ ШАНСУ НЕ СМЕ ДА ПРОПУСТИ: Победом против Ираца држи све у својим рукама

FOTO: AP/TANjUG

Fudbalska reprezentacija Škotske ima veoma dobru priliku da u sledećem izdanju Lige nacija zaigra sa evropskom elitom, ali će za to biti potrebno da večeras od 20.45 protiv Republike Irske na ''Hempden Parku'' u Glazgovu ostvari dobar rezultat u meču petog kola grupe "1" divizije "B" Lige nacija.

Međutim, neće Škotima biti lako jer su jedini poraz u dosadašnjem toku Lige nacija pretrpeli upravo od Iraca i to sa ubedljivih 3:0. Bilo je to u drugom kolu, a Škoti su takmičenje startovali pobedom protiv Jermenije. Ni poraz od Irske ih nije poremetio pošto su u naredna dva kola uspeli da ostvare još dve pobede protiv Jermenije i Ukrajine i zbog toga su trenutno na prvom mestu u grupi sa devet bodova, dva više od Ukrajine sa kojom igraju u poslednjem kolu.

Ipak, dva boda više ne predstavljaju veliku sigurnost dva kola pre kraja i Škotska mora protiv Republike Irske da ostvari dobar rezultat. Pobeda bi bila najbolji mogući ishod za ekipu selektora Stiva Klarka jer bi Škotskoj u tom slučaju u poslednjem kolu protiv Ukrajine i nerešen rezultat odgovarao za plasman u Ligu A.

Najveći problem za Škotsku je činjenica da Republika Irska mora da spašava svoj status u drugoj diviziji jer ima samo bod više od poslednjeplasirane Jermenije i nije nemoguć scenario u kojem bi Irci bili ti koji će ispasti u treću grupu. Irska je startovala u Ligi nacija sa dva poraza, prvi iznenđujući od Jermenije, da bi u narednom kolu izgubili i od Ukrajine. Međutim, selekcija Stivena Kenije uspela je da se podigne i u naredna dva kola osvoji četiri boda pobedom protiv Škotske od 3:0 i remijem protiv Ukrajine i tako pokaže da može i bolje što će svakako biti značajno u poslednja dva kola koja će odlučivati o svemu.

Stiv Klark neće na raspolaganju imati za večerašnji meč Natana Patersona koji je povredio koleno u meču protiv Ukrajine, ali je to i jedini izostanak u redovima Škotske. Irci neće moći da računaju za Škotsku na Saomina Kelehera i Daraga Lenihana, ali su svi ostali spremni za utakmicu.

U poslednjih pet međusobnih susreta prednost je na strani Irske koja je ostvarila tri pobede uz jedan trijumf Škotske i jedan meč koji je završen nerešenim rezultatom. Ipak, kada se uzme u obzir ulog, Škoti su favoriti u večerašnjem duelu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?