IRCI IMAJU OPCIJU VIŠE: Jermeniju samo pobeda ostavlja u Ligi "B"

M.T.

27. 09. 2022. u 11:50

"ZELENOJ armiji" i bod dovoljan za opstanak.

ИРЦИ ИМАЈУ ОПЦИЈУ ВИШЕ: Јерменију само победа оставља у Лиги Б

FOTO: Tanjug

Za reprezentacije Republike Irske i Jermenije, celokupna Liga nacija stala je u jedan meč, koji će večeras od 20.45 na stadionu ''Aviva'' u Dablinu u okviru poslednjeg kola grupe "1" lige "B" u ovom takmičenju odigrati ove dve selekcije, a ulog je opstanak u ovom rangu.

Republika Irska je u poslednje kolo ušla sa četiri osvojena boda zahvaljujući pobedi protiv Škotske i remiju protiv Ukrajine. U prethodnom kolu su mogli da već obezbede opstanak, ali su poraženi od Škotske sa 2:1 u Glazgovu i sve im je stalo u današnji meč protiv Jermenije.

Ekipa selektora Stivena Kenija ima samo tri poraza u poslednjih 13 mečeva i sva tri su se dogodila u okviru Lige nacija, a jedan je "zelenoj armiji" nanela upravo Jermenija još u prvom kolu. Jermenija je tada slavila minimalnim rezultatom i pokazala da svakako može da bude vrlo tvrd orah, pa će Kenijevi puleni morati da budu veoma oprezni i ne shvate olako selekciju sa istoka Evrope. Dodatno ohrabrenje za Republiku Irsku je činjenica da su svaki od tri poraza pretpreli sa samo golom-razlike i da nisu bili u podređenom položaju.

Reprezentacija Jermenije, na drugoj strani, osim te minimalne pobede protiv Irske u prvom kolu nije mnogo toga pokazala u Grupi 1. Jermenija je posle tog dobrog starta zaređala sa četiri poraza, po dva od Škotske i Ukrajine i pred poslednje kolo ima samo dva postignuta gola i čak 14 primljenih.

U prethodnom kolu Jermenija je pred svojim navijačima u Jerevanu ubedljivo poražena od Ukrajine sa 5:0 i izabranicima selektora Hoakina Kaparosa je samopouzdanje verovatno vrlo poljuljano, ali pošto još uvek imaju dobre šanse za opstanak u ligi "B", sigurno je da im neće nedostajati motiva.

U redovima Republike Irske nema povređenih igrača, a jedino će izostati Džoš Kulen koji mora da pauzira jednu utakmicu zbog žutih kartona, pa Stiven Keni ima na raspolaganju najjači tim. U Jermeniji su takođe svi igrači na raspolaganju Kaparosu koji će moći da računa i na Armana Hovhanisjana i Kama Hovhanisjana koji su odradili suspenzije zbog crvenih kartona.

Računajući i meč u prvom kolu, Irska i Jermenija odigrale su ukupno tri meča. Irci su slavili na dva, dok je poslednji u junu pripao Jermeniji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2  (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi