GRČKA IGRA ZA KIPAR: Severna Irska priželjkuje iznenađenje u Atini

Novosti online

27. 09. 2022. u 10:00 >> 14:19

KOLIKO će puleni Gusa Pojeta biti motivisani saznaćemo večeras na stadionu "Jorgos Kamaras".

ГРЧКА ИГРА ЗА КИПАР: Северна Ирска прижељкује изненађење у Атини

Profimedia

Fudbaleri Grčke obezbedili su plasman u diviziju "B" Lige nacija, a poslednji meč u ovom ciklusu igraće večeras od 20.45 u Atini. Protivnik "helenima" je Severna Irska koja ukoliko želi da opstane mora da napravi veliko iznenađenje i savlada nekadašnjeg šampiona Evrope.

Severna Irska i Kipar imaju po pet bodova, tzv. Kosovo jedan više, ali i susret sa Kipranima u Prištini.

Grčka je iznenađujuće poražena od Kipra pre samo tri dana minimalnim rezultatom. 

Dominirali su "heleni" u međusobnim duelima dve bratske države, dobijali svaki susret, ali su i Kiprani dočekali svojih pet minuta.

Od velikog značaja je ova pobeda, inače tek prva u grupi od početka takmičenja, izabranicima Temurija Kecbaje, jer su se njome izjednačili sa Severnom Irskom na začelju, te i dalje imaju šanse da izbegnu ispadanje u "D" diviziju. Zasluge za to najviše idu na račun Marinosa Cionisa, strelca jedinog pogotka iz 18. minuta koji je rutinski rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom Grčke Odiseasom Vlahodimosom.

Grci su u nastavku krenuli po izjednačujući gol, čak i stigli do njega u 87. minutu, ali je on ipak poništen zbog ofsajda.

Severna Irska je savladala tzv. Kosovo pre samo tri dana i u dobrom raspoloženju stiže na jug kontinenta. 

Vedat Murići je doneo prednost gostima u 58. minutu i sve do finiša susreta izledalo je da se u Belfastu sprema iznenađenje. Međutim, Gevin Vajti je u 82. minutu poravnao rezultat, dok se vrhunac drame desio u drugom minutu sudijske nadoknade kada je Džoš Magenis pogodio mrežu Arijenta Murićija.

Grčka će na večerašnjem susretu igrati za bratski Kipar, a koliko će puleni Gusa Pojeta biti motivnisani saznaćemo na stadionu "Jorgos Kamaras". Podsetimo, "heleni" su savladali Severnu Irsku kao gosti u prethodnom međusobnom susretu sa 1:0.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid