JOŠ PEČE PORAZ OD LIVERPULA: Siti protiv Brajtona za povratak na pobednički kolosek

M.T.

22. 10. 2022. u 09:06

ROBERTO De Zerbi još uvek bez pobede na klupi ''galebova''

ЈОШ ПЕЧЕ ПОРАЗ ОД ЛИВЕРПУЛА: Сити против Брајтона за повратак на победнички колосек

Foto: Profimedia

Mančester siti poražen je prvi put u sezoni u prošlom kolu i sada će ''građani'' što pre želeti da se vrate na pobednički kolosek u meču 13. kola Premijer lige danas od 16 časova kada na stadionu ''Etihad'' bude stigao Brajton.

Mašinerija Pepa Gvardiole zaribala je u derbiju na gostovanju protiv Liverpula i doživela prvi poraz u gostima još od otvaranja prošle sezone. Iako poznat kao efikasna ekipa, Siti je u poslednja dva meča ostao bez postignutog gola, a toliko dugo nema ni pobedu pošto je pre Liverpula remizirao sa Kopenhagenom u Ligi šampiona. Međutim, na domaćem terenu je priča drugačija pošto Mančester već 12 mečeva u svim takmičenjima ne zna za drugi rezultat osim pobede, a seriju je počeo upravo protiv Brajtona sa 3:0 u aprilu.

Siti je porazom od Liverpula povećao zaostatak za Arsenalom koji nastavlja sa odličnim igrama i sada ''građani'' imaju 23 boda četiri manje u odnosu na ''tobdžije''. Ukoliko savlada danas Brajton, Mančester siti će postati tek drugi klub u elitnom rangu engleskog fudbala koji je u šampionatu ostvario 10 uzastopnih pobeda, a prva je bila Aston Vila koja je to uradila u dva navrata, 12 puta od marta do decembra davne 1897. i od decembra 1930. do septembra 1931. kada je 13 puta uzastopno trijumfovala.

Roberto De Zerbi još uvek nije uspeo da ostvari trijumf na klupi Brajtona, a posle startnih 3:3 protiv Liverpula, ''galebovima'' ni efikasnost nije jača strana. Brajton nema pobedu u poslednja četiri kola, a u prethodnom je posle dva uzastopna poraza može se reći još jednom kiksnuo pošto je igrao samo 0:0 sa Notingem Forestom bez obzira na veliki broj šansi. Zbog toga su ''galebovi'' trenutno na osmom mestu tabele Premijer lige sa 15 osvojenih bodova i posle Sitija će najverovatnije i ostati na tom učinku.

Gvardiola nema mnogo problema oko sastava tima pošto na raspolaganju nema samo od ranije povređene Kajla Vokera i Kalvina Filipsa, dok bi u tim mogao da se vrati Džon Stons koji je ponovo počeo da trenira posle povrede. U Brajtonu neće biti Jakoba Modera, dok postoji šansa da u timu budu Kaoru Mitoma i Levi Kolvil.

Siti je apsolutno dominantan u međusobnim susretima protiv Brajtona pošto su ''građani'' u poslednjih deset mečeva ostvarili devet pobeda dok je Brajton upisao jedan trijumf. ''Galebovi'' su od poslednjih 12 gostovanja protiv Sitija izgubili čak 10 i jasno je da je Gvardiolina ekipa veliki favorit.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

SUTRA JE TOMINDAN: Mnoge kuće slave slavu, a jedno važno verovanje svi treba da ispoštuju