MOŽE LI RAJKOVIĆ DA ZAUSTAVI ZAHUKTALE ''SLEPE MIŠEVE'': Majorka traži prekid lošeg niza u Valensiji

M.T.

22. 10. 2022. u 10:43

GOSTI su četiri kola bez pobede u La Ligi.

МОЖЕ ЛИ РАЈКОВИЋ ДА ЗАУСТАВИ ЗАХУКТАЛЕ СЛЕПЕ МИШЕВЕ: Мајорка тражи прекид лошег низа у Валенсији

Foto: Profimedia

Valensija igra sve bolje kako odmiče sezona u španskom prvenstvu, a ''slepi miševi'' će uspešnu seriju pokušati da nastave večeras od 18.30 protiv Majorke na stadionu ''Mestalja'' u meču 11. kola La Lige.

Možda je bilo potrebno malo vremena, ali Valensija definitivno podiže formu kako odmiče sezona. Ekipa trenera Đenara Gatuza u seriji je od pet mečeva bez poraza u kojima je ostvarila dve pobede i tri nerešena rezultata. U prethodna dva kola Valensija je remizirala sa Elčeom i Seviljom, a posle 10 odigranih kola nalazi se na osmom mestu tabele sa 15 osvojenih bodova, a pobedom bi mogla da dođe do pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Pobeda bi Gatuzovoj ekipi protiv Majorke bila od izuzetne važnosti jer je u preostala tri kola pre pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru očekuju teški mečevi protiv Barselone, Real Sosijedada i Real Betisa.

Na drugoj strani, Majorka je u krizi rezultata jer već četiri kola nema pobedu, još od trijumfa protiv Almerije sredinom septembra i iz te četiri utakmice je uspela da osvoji samo bod. Ekipa za koju brani reprezentativac Srbije Predrag Rajković je u poslednja dva kola oba puta poražena od Sevilje i Real Sosijedada i to minimalnim rezultatom i sada se nalazi na 15. mestu na tabeli sa osvojenih devet bodova, samo bod više u odnosu na Đironu koja se nalazi na prvoj poziciji koja znači put u drugu ligu. Ovo posebno dobija na težini ako se zna da posle Valensije, Majorku čekaju mečevi protiv Espanjola, Viljareala i Atletiko Madrida.

Obe ekipe nemaju previše problema što se tiče odsustva igrača za ovaj meč. Valensija će biti ponovo bez Samua Kastiljeha i Haumea Domeneka zbog povreda, ali svi ostali su na raspolaganju Đenaru Gatuzu. Slična je situacija i u Majorki pošto Havijer Agire ne može da računa samo na povređene Tina Kadeverea i Dominika Grejfa, dok se u tim posle jednog meča suspenzije vraća Vedat Murići, strelac četiri gola ove sezone.

Vaalensija nema veliku prednost kada je u pitanju skor u poslednjih 10 mečeva protiv Majorke, pošto su ''slepi miševi'' trijumfovali četiri puta, dok Majorka ima jednu pobedu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

SUTRA JE TOMINDAN: Mnoge kuće slave slavu, a jedno važno verovanje svi treba da ispoštuju