TADIĆ I AJAKS SE NADAJU ČUDU! Da li Liverpul stiže prokletstvo sedme sezone?

V.D.

26. 10. 2022. u 12:48 >> 12:48

"REDSIMA" dovoljan bod iz dva meča za prolaz u 1/8 finala

ТАДИЋ И АЈАКС СЕ НАДАЈУ ЧУДУ! Да ли Ливерпул стиже проклетство седме сезоне?

FOTO: EPA

U meču petog kola grupne faze Lige šampiona večeras od 21 čas na "Johan Krojf" areni sastaju se Ajaks i Liverpul. 

"Kopljanici" predvođeni kapitenom srpske reprezentacije Dušanom Tadićem su pred ovaj meč u nezavidnom položaju i potrebna im je pobeda od minimum dva gola razlike nad Liverpulom kako bi ostali u trci za poziciju broj dva koja vodi u osminu finala Lige šampiona.

Ajaks se trenutno nalazi na poziciji broj tri sa samo tri osvojena boda iz četiri meča, a te bodove su osvojili u prvom kolu kada su ubedljivo slavili protiv poslednjeplasiranog Rendžersa. Holandski predstavnik je u naredna tri kola doživeo poraz od Liverpula rezultatom 2:1 i dva debakla od sjajnih Napolitanaca (6:1 i 4:2).

U domaćem prvenstvu Ajaks pruža dobre partije i nalazi se na čelu tabele sa 28 bodova. Devet puta su trijumfovali u ligi dok su po jednom remizirali i teren napuštali pognute glave. 

Sa druge strane Liverpul izgleda da stiže "prokletstvo Klopove sedme sezone". Poznato je da Nemac ima problema u sedmoj sezoni vođenja nekog tima.

U Majncu koji je po prvi put u istoriji uveo u Bundesligu, samo da bi u sedmoj sezoni na klupi tog tima ispao natrag u Cvajtu. Zatim, u Borusiji iz Dortmunda je stigao do čak dve titule prvaka Nemačke uz jedno finale Lige šampiona, da bi u sedmoj sezoni u klubu završio van elitnog evropskog takmičenja kao sedmi na tabeli.

I sada se u Liverpulu istorija ponavlja. U sedmoj sezoni. Čini se da će baš ova biti veoma mučna za navijače tima sa "Enfilda" s obzirom na to kako im fudbaleri igraju. Ekipa iz grada Bitlsa u prvenstvu igra jako loše. Nakon 11 odigranih utakmica nalazi se na za njih slaboj osmoj poziciji sa čak 12 bodova manje od lidera Arsenala.

U Ligi šampiona je situacija malo bolja jer je Salahu i družini dovoljan jedan bod u naredna dva meča kako bi overili plasman u osminu finala. 

Liverpul je u prvom kolu poražen ubedljivo od Napolija sa 4:1 da bi slavio protiv Ajaksa i u dvomeču sa Rendžersom oba puta pobedio rezultatima 2:0 i 7:1, što je bio najteži poraz za "policajce" na "Ajbroksu" u istoriji kluba u evrotakmičenjima.

Trener domaćih Alfred Šrojder neće moći da računa na dugo povređene Ihatarena i Kaplana, dok su upitni nastupi Renča i Tejlora. 

Kod gostiju je situacija dosta komplikovanija jer nemački stručnjak neće moći da računa na nekoliko bitnih igrača kao što su Diaz, Žota, Tiago, Keita, Matip, zatim rezervista Artur, a upitni su i nastupi Konatea i Darena Nunjeza. 

Ova dva tima su se sastala do sada tri puta u Ligi šampiona i sva tri puta engleski predstavnik je bio uspešniji. 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid