KO POBEDI, PRVI JE! Betis u Razgradu protiv Ludogoreca odlučuje o lideru grupe

N.P.

27. 10. 2022. u 09:26

Španski tim ima tri boda više od večerašnjeg rivala.

КО ПОБЕДИ, ПРВИ ЈЕ! Бетис у Разграду против Лудогореца одлучује о лидеру групе

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Fudbaleri Ludogoreca danas od 18.45 pred svojim navijačima na ''Huvefarma areni'' dočekaće Betis u meču petog kola grupe "C" Lige Evrope i pokušati da stignu do prve pozicije na kojoj se trenutno nalazi upravo španski predstavnik.

Ludogorec dva kola pre kraja grupne faze ima sve u svojim rukama. Bugarski tim trenutno je na drugom mestu tabele sa sedam osvojenih bodova posle četiri kola, a u neku ruku bio je iznenađenje ove grupe koju je otvorio slavljem protiv Rome. Pretrpeo je Ludogorec poraz u Španiji od večerašnjeg protivnika, ali je sa osvojenih četiri boda iz dvomeča protiv Helsinkija i došao u priliku da bori i za najviši plasman.

Ekipa Ante Šimundže je u dobroj formi pošto je uspela da trijumfuje u poslednja četiri meča u svim takmičenjima, ali će se suočiti sa neprijatnom tradicijom jer je Ludogorec u svih sedam prethodnih susreta sa španskim klubovima doživeo poraz. Ipak, pobedom bi Ludogorec stigao do prvog mesta.

Real Betis je bio u odličnoj formi od sedam mečeva bez poraza pred svojim navijačima sve do prethodnog vikenda kada je Atletiko Madrid odneo sva tri boda iz Sevilje. Betis je u Ligi Evrope imao maksimalan učinak sve do poslednjeg kola i utakmice protiv Rome u Sevilji koja je završena nerešeno 1:1. Pre toga Betis je savladalo HJK, Ludogorec i Romu usred Rima.

Andalužani su već obezbedili plaman u nokaut fazu Lige Evrope, ali bi pobedom protiv Ludogoreca u Razgradu definitivno obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala. Betis je u poslednjih pet mečeva uspeo samo jednom da slavi, tri puta je remizirao.

Na ovom meču u timu Ludogoreca neće biti Kirila Despova i Dominika Jankova zbog povrede, a iz istog razloga je igranje Kloda Gonkalveša pod znakom pitanja. U Betisu takođe nisu bez problema. Andres Gvardado će preskočiti večerašnji meč zbog žutih kartona, dok zbog povreda neće igrati Huanmi, Luis Felipe i Viktor Kamarasa.

Prvi meč ova dva tima u kojem je Betis slavio u grupi bio je ujedno i prvi međusobni meč u istoriji, a večeras će pred domaćim navijačima Ludogorec imati priliku da poravna skor.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid