VERDER MORA DA POBEDI HERTU: Bez Veljkovića će to ići malo teže

M.T.

28. 10. 2022. u 08:18

DOMAĆIN je u prethodna dva kola pretrpeo poraze.

ВЕРДЕР МОРА ДА ПОБЕДИ ХЕРТУ: Без Вељковића ће то ићи мало теже

Foto Profimedia

Fudbaleri Verdera upali su u malu krizu rezultata i morali bi što pre da se trgnu, a dobra prilika za to mogla bi da bude Herta koju će u Bremenu dočekati večeras od 20.30 u prvom meču 12. kola Bundeslige na stadionu ''Vezer''.

U prvih devet kola nove sezone, kao povratnik u Bundesligu Verder je uspeo da osvoji 15 bodova, ali je bilo jasno da će pre ili kasnije morati da usledi mali pad ekipe iz Bremena i to se zaista dogodilo u prethodna dva kola kada je Verder doživeo dva poraza u mečevima od Majnca i Frajburga u prethodnom kolu. Sad je ekipa trenera Ole Vernera na 11. poziciji u Bundesligi sa po četiri pobede i poraza uz tri remija i osvojenih 15 bodova.

U međuvremenu je Verder doživeo i iznenađujući poraz u Kupu Nemačke od Padeborna na penale. Doduše, protiv Frajburga prošlog vikenda Verder je već u 14. minut ostao bez Fridla zbog isključenja pa je bilo malo verovatno da će uspeti da dođu do pozitivnog rezultata.

Herta ne izgleda loše u poslednjih pet kola pošto je doživela samo jedan poraz od Lajpciga, ali je ostvarila samo jedan trijumf uz tri remija. Pobeda je došla u prošlom kolu protiv fenjeraša Šalkea i bila je tek druga za Hertu od početka šampionata. Herta trenutno ima dve pobede, pet nerešenih rezultata i četiri poraza i nalazi se na 13. mestu Bundeslige sa 11 osvojenih bodova, samo tri više od mesta koje vodi u niži rang takmičenja.

Ole Verner morao je da se suoči sa nekoliko izostanaka za predstojeći meč protiv Herte. Marko Fridl neće igrati zbog dobijenog crvenog kartona u prethodnom kolu, a u Verderu se nadaju da bi reprezentativac Srbije Miloš Veljković mogao da se nađe u timu mada je imao problema sa povredom, a pod znakom pitanja je i Kristijan Gros. Nikolai Rap i Žan-Manuel Mbom se neće vraćati na teren do pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Herta će protiv Verdera biti bez Džesika Ngankama i Kelijana Nsona, a preostaje da se vidi da li će u ekipu moći da se vrate Kevin Princ-Boateng koji je imao problema sa infekcijom i Filip Uremović koji je bio povređen.

Verder je uspešniji od Herte u poslednjih deset međusobno odigranih mečeva, pošto je tim iz Bremena četiri puta uspevao da dođe do trijumfa. Herta je slavila samo jednom, a pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom