KADIZU SAMO ČUDO POMAŽE PROTIV ATLETIKA: ''Jorgandžije'' ne bi smele pobedu da dovedu u pitanje

M.T.

29. 10. 2022. u 10:40

Atletiko bez poraza u La Ligi u poslednjih pet kola.

КАДИЗУ САМО ЧУДО ПОМАЖЕ ПРОТИВ АТЛЕТИКА: Јорганџије не би смеле победу да доведу у питање

Foto: Profimedia

Kadiz sve više deluje kao siguran putnik u Segundu iako je tek prošla prva trećina španskog šampionata, a taj status bi mogao da im potvrdi Atletiko Madrid kojeg dočekuju danas od 16.15 na stadionu ''Nuevo Mirandilja'' u okviru 12. kola La Lige.

Kada bi se gledalo samo poslednjih mesec i po dana delovalo bi da Kadiz igra sasvim solidno pošto je doživeo samo jedan poraz u poslednjih šest utakmica uz jednu pobedu i četiri nerešena meča. Međutim, Kadiz je sezonu otvorio sa pet poraza u nizu, pa čak ni ova dobra serija nije mnogo toga promenila za ekipu trenera Serhija Gonzales. Prošlog vikenda je njihov niz od pet mečeva bez poraza okončao Rajo Valjekano ubedljivim trijumfom od 5:1, a Kadiz je sa samo sedam osvojenih bodova na 19. mestu u prvenstvu, a lošiji od njega je samo Elče koji još uvek nema pobedu ove sezone.

Ne zna se gde su veći problemi Kadiza, da li u odbrani ili napadu. Odbrana je kapitulirala 22 puta i druga je najgora u ligi, ali bi čak i to možda delovalo manje loše da nije potpuno u senci katastrofalne ofanzive koja je donela Kadizu samo pet postignutih golova po čemu su najgori u La Ligi.

U goste im dolazi Atletiko Madrid koji već pet kola u La Ligi ne zna za poraz. Madriđani su ostvarili četiri pobede i jedan remi protiv Rajo Valjekana, dok su u prethodnom kolu savladali Betis. Međutim, pravo je pitanje da li je Simeoneova ekipa uspela da potisne triler završnicu u Ligi šampiona?

Atletiko je odigrao 2:2 sa Bajerom iz Leverkuzena i ostao bez šansi za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, iako je imao u poslednjim trenucima meča penal koji nije iskoristio Karasko, da bi Nunjez potom glavom pogodio prečku. Ishod meča protiv Bajera pokrenuo je čak i glasine o Simeoneovoj budućnosti na klupi Madriđana, ali je on demantovao bilo kakvu nameru da ode.

Pored loše situacije na tabeli, Kadiz ima i mnogo problema sa povredama pošto će izostati Hoseba Zalduja, Momo Mbaje, David Hil, Džom Garido i Ivan Aleho, dok Isak Karselan i Ruben Alkaraz neće igrati zbog dobijenih crvenih kartona protiv Rajo Valjekana. Simeone neće moći za meč sa Kadizom da računa samo na Tomasa Lemara, Kokea i Serhija Regiljona.

U poslednjih 10 međusobnih susreta, što u prvenstvu što u prijateljskim mečevima Atletiko je šest puta savladao Kadiz dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

UHAPŠENA ĆERKA KLINTA ISTVUDA: Optužena za teško porodično nasilje