TEN HAG DISCIPLINOVAO RAZMAŽENU ZVEZDU: Junajted igra sve bolje i bolje

M.T.

30. 10. 2022. u 09:34

''Crveni đavoli'' kod kuće izgubili samo na startu sezone.

ТЕН ХАГ ДИСЦИПЛИНОВАО РАЗМAЖЕНУ ЗВЕЗДУ: Јунајтед игра све боље и боље

FOTO: EPA

Mančester junajted deluje sve sigurnije kako odmiče sezona, a danas od 17.15 ''crveni đavoli'' će na ''Old Trafordu'' u okviru 14. kola Premijer lige dočekati Vest Hem koji takođe igra sve bolje i u znatno je boljoj situaciji nego na samom početku prvenstva.

Od poraza 6:3 u gradskom derbiju protiv Sitija, Mančester junajted je zabroavio kako se gubi pošto je u narednih sedam mečeva u svim takmičenjima ostvario pet pobeda i dva remija. Ekipa Erika Ten Haga u Premijer ligi ima seriju od četiri meča bez poraza, a u prethodnom kolu je remizirala u derbiju protiv Čelsija i trenutno se nalazi na šestom mestu sa 20 osvojenih bodova, jednim manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a na kojoj je trenutno Njukasl.

Junajted je u četvrtak savladao Šerif sa 3:0 i overio plasman u nokatu fazu Lige Evrope, još jednom pokazavši koliko je nezgodan na domaćem terenu pošto je u Premijer ligi pred svojim navijačima izgubio samo na otvaranju sezone protiv Brajtona.

Slična je priča i Vest Hema koji je sezonu u Prmeijer ligi otvorio sa tri uzastopna poraza i našao se na dnu tabele. Međutim, ''čekićari'' su se u međuvremenu podigli i zaigrali mnogo bolje pa su došli i rezultati. U poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima Vest Hem je samo jednom poražen i to od Liverpula minimalnim rezultatom. Trenutno je ekipa Dejvida Mojesa na 10. mestu u Premijer ligi sa 14 osvojenih bodova. U Ligi konferencija Vest ima savršen učinak sa svih pet pobeda i još posle četvrtog kola je obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja.

Mančester junajted je doživeo veliki udarac protiv Čelsija kada se povredio Rafael Varan i on će se na teren vratiti tek posle Svetskog prvenstva u Kataru, a u timu neće biti ni Aksela Tunazebea. Hari Megvajer se vratio u tim protiv Šerifa u četvrtak i mogao bi da zaigra u Premijer ligi prvi put od septembra. Blizu potpunog oporavka su Aron Van-Bisaka i Antoni Marsijal i mogli bi da budu deo tima, ali sigurno ne kao starteri.

Privremeno suspendovani Kristijano Ronaldo je odigrao ceo meč protiv Šerifa i bio strelac.

Vest Hem ima relativno dobru situaciju sa povredama igrača pošto je nesiguran nastup Lukasa Pakete, dok se Kreg Doson skoro potpuno oporavio i trebalo bi da ima mesto u timu. Najef Agerd je igrao protiv Silkeborga prvi put od povrede protiv Rendžersa na prijateljskoj utakmici u julu, ali se čini da će ga Dejvid Mojes koristiti u Premijer ligi tek po završetku Svetskog prvenstva.

Prednost u međusobnim mečevima u Premijer ligi na strani je Mančester junajteda. ''Crveni đavoli'' su na poslednjih 10 mečeva protiv ''čekićara'' ostvarili šest pobeda, dok je Vest Hem slavio dva puta, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. ''Čekićari na ''Old Trafordu'' nemaju pobedu od 2007.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 4,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SLAVNOM RUSU KRENULI DA ODSTRANE TESTIS! Andrej Rubljov hitno primljen u bolnicu, a na operacionom stolu...

SLAVNOM RUSU KRENULI DA ODSTRANE TESTIS! Andrej Rubljov hitno primljen u bolnicu, a na operacionom stolu...

Prevencija. Tako važna reč. Pregled iz predostrožnosti - termin koji se često upotrebljava. Ali... koliko ljudi, zapravo, takvim pregledima i pristupi kad i kako treba? Premalo, imajući u vidu u kakve sve kasnije zdravstvene tegobe može da se dospe. Andrej Rubljev, čuveni ruski teniser, poslednji je primer - koliko je važno na vreme potražiti pomoć, čak i kada simptoma baš i nema, ili su tek jedva primetni.

20. 10. 2024. u 14:01

SVI SU ME NAPUSTILI! Svetislav Pešić održao emotivnu, vanrednu konferenciju - bilo i smeha, umalo i suza (VIDEO)

"SVI SU ME NAPUSTILI!" Svetislav Pešić održao emotivnu, vanrednu konferenciju - bilo i smeha, umalo i suza (VIDEO)

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je nedavno da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim... desio se veliki preokret. Tim povodom, KSS je danas održao vanrednu konferenciju za štampu, koju ste mogli uživo da pratite uz portal "Novosti", a koja je bila izuzetno zanimljiva.

20. 10. 2024. u 13:02 >> 13:03

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku