FENJERAŠ PRIŽELJKUJE TRIJUMF: Elče bi preko Srba do prve pobede u sezoni

Novosti online

31. 10. 2022. u 10:17

HETAFE stiže u Alikante.

ФЕЊЕРАШ ПРИЖЕЉКУЈЕ ТРИЈУМФ: Елче би преко Срба до прве победе у сезони

Foto: Profimedia

Posle dve sezone provedene u Primeri, Elčeu se smeši povratak u Segundu. Klub iz Alikantea nikako da izađe iz krize u koju je upao otkako je sezona počela. "Zelenoprugaši" i dalje nemaju trijumf u takmičarskoj 2022/23 godini, u protekloj rundi su remizirali u Barseloni protiv Espanjola (2:2), a sada u poslednjem meču 12. kola dočekuju Hetafe.

Elče je poveo golom Perea Milje u 11. minutu – sjajan trzaj glave sa desetak metara, trećim u poslednjih nedelju dana, ali je sredinom prvog dela Puado utakmicu vratio na početak. Espanjol je u nastavku preuzeo inicijativu i ona mu se konačno isplatila u 67. minutu kada je Martin Brajtvajt sa pet metara završio odličnu timsku akciju domaćina.

Ipak, Katalonci nisu izdržali, ponovo im je kao protiv Valensije početkom meseca na istom stadionu pala koncentracija u finišu što je Verdu iskoristio i odličnim volej udarcem doneo tek četvrti bod gostima.

Hetafe je u Vigu imao tri boda u džepu sve do 89. minuta. Džaba je Selti bila dominacija, mnogo više opasnih napada i šansi, posed lopte od 71 odsto... Gosti iz predgrađa Madrida jednom su pogodili okvir gola i radovali se istom. Dogodilo se to u finišu prvog poluvremena. Sjajno je iz slobodnog udarca opalio Enes Unal i tu spasa nije bilo za Agustina Marčesina.

Domaćin je u finišu utakmice izvršio veliki pritisak i uspeo da dođe do izjednačenja. Jago Aspas je uputio centaršut za boka, a u šesnaestercu Hetafea najviše skočio štoper iz Gane Žozef Ajdu i pogodio za 1:1.

Dvojica srpskih reprezentativaca Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović bili su starteri kod gostiju. Obojica su odigrala celu utakmicu, a očekuje sa i da večeras od 21.00 istrče na travnatu podlogu stadiona "Manuel Martinez Valero".

Hetafe ima identičnu gol-razliku i zalihu od 10 bodova kao i Sevilja koja se nalazi u zoni ispadanja, da stvar bude komplikovanija, pored pomenutih klubova, Đirona i Kadiz u svojoj koloni takođe imaju 10 osvojenih poena. Jedini lošiji od ovog kvarteta je uprava Elče sa šest manje.

Protekle sezone Elče je savladao Hetafe u oba međusobna duela - 3:1 i 0:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku