KATALONCI NA EKSKURZIJI: Barselona turistički otputovala u Češku

Novosti online

01. 11. 2022. u 08:34

LIGA Evrope je surova realnost giganta sa "Nou Kampa".

КАТАЛОНЦИ НА ЕКСКУРЗИЈИ: Барселона туристички отпутовала у Чешку

Foto: Profimedia

Barselona je porazom od Bajerna (0:3) i trijumfom Intera nad Viktorijom (4:0) izgubila sve šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, te poslednje kolo dočekuje kao trećeplasirana ekipa grupe "C". Katalonci će na proleće nastupati u Ligi Evrope, a poslednji meč u elitnom takmičenju biće samo formalnost. Naime, na megdan Viktoriji Ćavijevi puleni putuju turistički, bez rezultatskog imperativa.

Šesti put zaredom Barsa je potpuno nemoćno položila oružje pred velikim rivalom iz Minhena, a po četvrti put u nizu ni gol nije uspela da postigne. Gol-razlika u korist Nemaca za period 2020-2022. frapantna je i za Katalonce apsolutno poražavajuća - 19:2!

Liga Evrope nije takmičenje koje može da zadovolji finansijske kalkulacije pravljene uoči sezone. Eventualni trijumf u njemu bi možda ublažio probleme i popravio uveliko poljuljan imidž Barselone, pa je svestan toga Ćavi već pričao o okretanju "B planu" i napadu na trofeje u svim takmičenjima u kojima njegov tim nastavlja sezonu (Primera, Kup kralja, Superkup Španije i Liga Evrope).

- I dalje na stolu imamo mogućnost da osvojimo četiri pehara. Propustili smo priliku u najvažnijem takmičenju, Ligi šampiona, ali sezona je duga i moramo da se suočimo sa onim što nas čeka, moramo da nastavimo - izjavio je Ćavi.

Viktorija je uz Rendžers jedina ekipa bez bodova ove sezone u eliti. Češki šampion uz veliku 0 na svom kontu ima i gol-razliku 3:20, večeras tim iz Plzenja želi da popravi utisak i eventualnim iznenađenjem bar malo obraduje svoje navijače. 

Česi jednostavno nemaju kvalitet za elitu, a to su potvrdili i u minulom kolu kada ih je Inter sa "pola gasa" savladao sa 4:0 na "Đuzepe Meaci".

Odigrao je Plzenj sasvim pristojnih pola sata, čak držao Inter podalje od svog gola, u dva navrata zapretio opasno iz kontre, ali onda se s prvim pogotkom domaćina potpuno ugasio.

Goste je načeo Henrik Mhitarjan udarcem glavom u 37. minutu nakon odlične akcije Federika Dimarka i još boljeg centaršuta Alesandra Bastonija. 

Do kraja poluvremena mrežu gostiju zatresao je i Edin Džeko na asistenciju zapaženog Dimarka posle sjajnog pasa Nikole Barele.

U 55. minutu Mhitarjan je mogao da postigne drugi gol na meču, ali je njegov udarac završio na stativi. U 66. minutu Džeko je postigao drugi gol na meču, ukupno svoj 12. u utakmicama protiv Viktorije Plzen! Asistent kod ovog pogotka bio je Lautaro Martinez. Konačan rezultat postavio je u 87. minutu Romelu Lukalu na dodavanje Hoakina Koree.

Favorit na "Dosan areni" je kristalno jasan! Sve sem trijumfa Barselone, koja će najverovatnije nastupati u kombinovanom sastavu, predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,80)

VREDI PROBATI: X (kvota 4,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)