"PLAVCI" ŽELE OSVETU ZA ŠOK IZ ZAGREBA: Dinamo u (ne)mogućoj misiji!

V.D.

02. 11. 2022. u 11:28 >> 11:29

MANjE zanimljiv duel grupe ''E" odigraće se na ''Stamford Bridžu".

ПЛАВЦИ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ ЗА ШОК ИЗ ЗАГРЕБА: Динамо у (не)могућој мисији!

FOTO: AP/Tanjug

Ekipa Čelsija u poslednje kolo ulazi sa deset bodova i već zagarantovanom prvom pozicijom, dok Dinamo traži svoje šanse za plasman u Ligu Evrope. Ove dve ekipe su već odigrale duel u prvom kolu kada je Dinamo pogotkom Oršića osvojio sva tri boda, ali od tada Hrvati nisu uhvatili ritam, dok je Čelsi predvođen Grejamom Poterom ušao u seriju dobrih rezultata.

Nakon već pomenutog poraza, ''plavci'' su zabeležili tri pobede i jedan remi, dva puta su u međusobnim duelima sa Milanom odnosili pobedu, dok su protiv Salcburga odigrali nerešeno na svom terenu, ali su ih porazili u prošlom kolu u Austriji 1:2, golovima Kovačića i Haverca, i tako zacementirali prvo mesto u grupi.

Od kako je smenio Tuhela, Čelsi je bio neporažen u devet utakmica, ali je za vikend taj niz prekinuo baš bivši Poterov klub Brajton, koji ih je "demolirao" sa 4:1 na ''Ameksu''.

Može se očekivati kombinovani sastav domaćina jer ih za vikend očekuje gradski derbi protiv Arsenala u kojem će tražiti pobedu i povratak u prva četiri tima na tabeli Premijer lige. 

Što se tiče Dinama, oni su nakon sjajnog otvaranja Lige šampiona i pobede nad Čelsijem zapali u krizu. Od tada su upisali tri poraza i osvojili samo jedan bod kada su remizirali na ''Maksimiru'' protiv Salcburga. U Austriji su izgubili sa 1:0, Milan ih je na ''San Siru'' savladao sa 3:1, dok su prošle nedelje izgubili sve šanse za prolaz u nokaut fazu novim porazom od ''rosonera'', u Hrvatskoj je bilo 0:4.

Dinamo se nada da može do treće pozicije i Lige Evrope, ali ako se uzme u obzir da je ekipa iz Zagreba upisala samo jednu pobedu u prethodnih šest takmičarskih utakmica, jasno je da su šanse ekipi Anta Čačića minimalne.

Domaćin će biti bez dugo povređenih Veslija Fofane, Ngolo Kantea i Risa Džejmsa. Na listu izostanaka možemo dodati i Kepu Arizabalagu koji je zbog povrede ranije napustio igru protiv Brajtona za vikend. Pod znakom pitanja je i Kalidu Kulibali.

Gosti će biti bez štopera Boška i Josipa Šutala, dok bi Dino Perić trebao da se vrati nakon povrede. 

Zanimljivo je to da se ove dve ekipe nikada nisu susrele pre ovogodišnje Lige šampiona, i da je pobeda Dinama u prvom kolu jedini meč koje su ove dve ekipe međusobno odigrale.
Iako će Čelsi odmarati dosta igrača, očekujemo utakmicu sa dosta golova pošto Dinamo nema šta da izgubi i za prolaz u Ligu Evrope su im potrebna sva tri boda.

NAŠ TIP: 1-3I & 1-3II (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona