MAKABIJU TREBA BOD ZA LIGU EVROPE: Benfiki bi pobeda mogla da donese prvo mesto

M.T.

02. 11. 2022. u 12:12

DOSTA zavisi i od ishoda meča u Torinu

МАКАБИЈУ ТРЕБА БОД ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Бенфики би победа могла да донесе прво место

Foto: Profimedia

Makabi se nije loše pokazao ove sezone u izuzetno jakoj grupi "H" Lige šampiona, a izraelski tim ima čak i šansu da večeras od 21 sat na svom stadionu ''Sami Ofer'' protiv Benfike eventualnim dobrim rezultatom izbori makar nastavka takmičenja u Ligi Evrope.

Klub iz Izraela se trenutno nalazi na poslednjem mestu u grupi sa tri osvojena boda posle pet odigranih kola zahvaljujući pobedi protiv Juventusa, dok su doživeli četiri poraza. Upravo je Juventus ispred Makabija sa istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom i Makabiju bi za plasman u Ligu Evrope odgovarao i bod protiv Benfike, ali da u isto vreme Pariz Sen Žermen savlada Juventus u Torinu.

Makabi bi eventualnom, mada malo verovatnom pobedom protiv Benfike vezao dve pobede u evropskim takmičenjima pred svojim navijačima prvi put od oktobra 2011. Ipak, realnost je malo drugačija i osvajanje boda bilo bi puna kapa za izraelski tim.

Benfika i dalje nema poraz od početka sezone i Rodžer Šmit sa ''orlovima'' zaista pravi odlične rezultate. Benfika je u prethodnih pet kola osvojila 11 bodova pošto je ostvarila tri pobede uz dva nerešena rezultata i u poslednjem kolu može i do prvog mesta u grupi.

Portugalski tim je u prošlom kolu, motivisan posle pobede u velikom derbiju protiv Porta, dočekao Juventus i pobedom osigurao plasman u osminu finala. Ipak, Benfika je druga na tabeli iza Pariz Sen Žermena sa istim brojem bodova, sa kojim je oba puta igrala nerešeno i mora da pobedi Makabi uz nadu da Juvnetus može makar bod da osvoji protiv ''svetaca'' jer bi to portugalskom timu donelo prvu poziciju na tabeli.

Makabi je i dalje bez Sufa Podogoreanua, Doleva Haziza i Mahmuda Džabera, a toj grupi igrača se pridružio i defanzivac Danijel Sundgren koji je doživeo povredu i na teren bi trebalo da se vrati tek sledeće godine. Što se tiče Benfike, Rodžer Šmit nema toliko problema pošto su i dalje među povređenima isti igrači i ne može da računa na Felipea Morata i Julijana Drakslera, dok će Enco Fernandez propustiti meč protiv Makabija zbog kartona.

Susret iz prvog kola u kojem je Benfika ostvarila pobedu rezultatom 2:0 bio je ujedno i prvi ova dva tima u evropskim takmičenjima.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona