IGRAJU ZA ČAST I 2,8 MILIONA EVRA: Dortmund gostuje u prestonici Danske

M.T.

02. 11. 2022. u 17:36 >> 17:36

DOMAĆIN je jedini tim bez postignutog gola ove sezone u Ligi šampiona.

ИГРАЈУ ЗА ЧАСТ И 2,8 МИЛИОНА ЕВРА: Дортмунд гостује у престоници Данске

Foto: Profimedia

Što se tiče grupe "G", sve je već poznato kada su u pitanju putnici u osminu finala Lige šampiona, kao i koji tim nastavlja u Ligi Evrope i ko je završio evropsku odiseju. Kopenhagen je ovaj poslednji tim, a večeras od 21 sat na ''Parkenu'' dočekaće Borusiju Dortmund u meču poslednjeg kola.

Meč nema nikakav rezultatski značaj, ali će Kopenhagen makar probati da ostvari pobedu na oproštaju od Lige šampiona pošto je danski tim jedan od četiri u elitnom takmičenju koji ove sezone još uvek nije uspeo da ostvari pobedu. Kopenhagen je u prethodnih pet kola poražen tri puta uz dva remija i poslednji je na tabeli sa dva osvojena boda. Probaće Danci da postignu i gol jer su jedini tim koji još uvek nijednom nije uspeo da zatrese mrežu rivala u Ligi šampiona.

Sve šanse Kopenhagena da produži svoju evropsku odiseju okončale su se u prošlom kolu protiv Sevilje pošto je španski predstavnik slavio sa 3:0. Od tog poraza se Kopenhagen oporavio pobedom protiv Randersa u domaćem šampionatu, a protiv Borusije će biti bez ikakvog pritiska.

Za razliku od prošle sezone kada nisu uspeli da se plasiraju među najboljih 16 timova u Ligi šampiona, ove sezone Borusija Dortmund je taj cilj ostvarila još u prošlom kolu zahvaljujući remiju sa Mančester sitijem. ''Milioneri'' će igrati utakmicu bez tenzija protiv Kopenhagena kojeg su u prvom kolu pred svojim ''žutim zidom'' savladali sa 3:0.

U Bundesligi su prošlog vikenda savladali Ajntraht sa 2:1, iako je tim iz Frankfurta bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik. Borusija protiv Kopenhagena ima i tradiciju na svojoj strani jer nikad nije u evropskim takmičenjima poražena od nekog danskog kluba.

Kopenhagen će i dalje biti bez pomoći Akinkunmija Amoa, Zeka i Nikolaja Boilsena koji su duže vreme povređeni, a izostaće i štoper Davit Kočolava koji je dobio crveni karton protiv Sevilje u prošlom kolu. Borusija Dortmund ima znatno više problema kada je u pitanju sastav za ovaj meč pošto zbog povreda neće biti Marka Rojsa, Tomasa Menija, Rafarela Gerera, Sebastijana Halera i Džejmija Bajno Gitensa. Dok je pod znakom pitanja igranje Mahmuda Dauda zbog problema sa ramenom.

Ovo će biti četvrti meč između Kopenhagena i Borusije Dortmund, a ''milioneri'' su ostvarili sve tri pobede u prethodnim mečevima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku