JUVE BEZ VLAHOVIĆA DOČEKUJE FRANCUSKU MAŠINERIJU: Pobeda garantuje Ligu Evrope

V.D.

02. 11. 2022. u 11:25 >> 13:14

U okviru grupe ''H'' na ''Alijanc Stadionu'' uzdrmani Juventus dočekuje PSŽ.

ЈУВЕ БЕЗ ВЛАХОВИЋА ДОЧЕКУЈЕ ФРАНЦУСКУ МАШИНЕРИЈУ: Победа гарантује Лигу Европе

FOTO: Tanjug/AP

Duel dve ekipe za koje se očekivalo da će se boriti za prvo mesto u grupi, ipak Juventus je katastrofalno odigrao ovogodišnju Ligu šampiona i nalazi se na trećem mestu u grupi sa samo tri osvojena boda, dok je Pariz Sen Žermen opravdao ulogu favorita i u poslednje kolo ulazi sa pozicije lidera, za koju se bori sa portugalskom Benfikom.

''Stara dama'' iz Torina se prvi put od sezone 2013/2014. neće naći u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja. U uvodnih pet kola jedina pobeda bila im je protiv Makabija iz Haife u trećem kolu kada su ih savladali sa 3-1, pored toga izgubili su u Parizu sa 2-1, kod kuće protiv Benfike nakon što su poveli golom Milika, neočekivano ih je Makabi dobio u Haifi sa 3:1, i u prošlom kolu novi neuspeh doživeli su u Portugalu kada su porazom od 4:3 izgubili sve šanse za dalji prolaz.

Ukoliko ponovo izgube, postaće drugi italijanski klub koji je upisao pet poraza u grupnoj fazi posle Rome kojoj je to pošlo za rukom u sezoni 2004/2005. Juventus na trećem mestu i proleću u Ligi Evrope trenutno drži samo bolja gol-razlika u odnosu na Makabi. U prvenstvu Italije su vezali tri trijumfa, uključujući i pobedu protiv Lećea za vikend golom Fađolija, ali se i dalje nalaze na razočaravajućem sedmom mestu.

Što se tiče Parižana, oni dobro igraju u Ligi šampiona ove sezone, nalaze se na deobi prvog mesta sa Benfikom protiv koje su dva puta remizirali, uz to pobedili su Juventus u prvom kolu, i dva puta su savladali Makabi ukupnom gol-razlikom 10:3 i imaju 11 bodova.

Kilijan Mbape je postigao 6 golova i trenutno deli mesto najboljeg strelca sa Mohamedom Salahom, dok su Mesi i Nejmar u grupi najboljih asistenata jer imaju po 3 dodavanja za gol.

U Ligi 1 pružaju dominante partije i nakon 13 kola nalaze se na prvom mestu sa 35 bodova i gol-razlikom 36:8. Vredi napomenuti da PSŽ nije izgubio u prethodnih 28 utakmica u svim takmičenjima, zadnji poraz doživeli su 20. marta protiv Monaka.

Alegri će imati problema sa sastavljanjem tima s obzirom na to da je u Torinu prava ''bolnica''. Neće moći da računa na Vlahovića, Di Mariju, Kaio Žorža, Iling-Juniora, Bremera, Paredesa, Kjezu, De Šilja i Pola Pogbu koji će izgleda propustiti i prvenstvo u Kataru. Suspendovan je i Danilo, dok se u sastav vraća Lokateli.
Gosti će biti bez Kejlora Navasa i Presnela Kimpembea. Suspedovan je Nejmar, dok je povratnik u ekipu Marko Verati.
Očekujemo defanzivan Juventus koji će probati da odoli napadima Mbapea, Mesija i družine.


NAŠ TIP: X2&3+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona