"ČARAPANI" SE NADAJU BODOVIMA: "Brđani" tri utakmice bez trijumfa

N.P.

04. 11. 2022. u 10:50

VEČERAS u 20.00 na "Stadionu pod Bagdalom" sastaju se Napredak i Čukarički u okviru 18. kola nacionalnog šampionata.

ЧАРАПАНИ СЕ НАДАЈУ БОДОВИМА: Брђани три утакмице без тријумфа

FOTO: M. Vukadinović

Kruševljani su nakon dva vezana poraza u prvenstvu, od Partizana u Humskoj 1:0 i Vojvodine na domaćem terenu 2:0, odigrali remi bez golova "na krovu" protiv Voždovca.

Obe ekipe su krenule oprezno i sa malom dozom rezerve, a prvu priliku za gol su imali domaći preko Neškovića u 13. minutu, a on je bio neprecizan sa samo pet metara. "Čarapani" su uzvratili u 20. minutu, ali je šut Vukajlovića završio u naručju dobro postavljenog Katića. Loše je počelo drugo poluvreme po Voždovac, nakon samo tridesetak sekundi igre u nastavku Milović je dobio drugi žuti karton, odnosno zaradio isključenje. "Zmajevi" su se sa igračem manje povukli u defanzivu i čestim prekršajima sekli igru gostiju. Napredak je prvi put ugrozio gol Voždovca u 55. minutu, Mićin je šutirao snažno sa oko 22 metra, a Katić je ponovo bio siguran. Kada se ušlo u poslednji kvartal utakmice "zmajevi" su se oslobodili pritiska i počeli češće da prelaze na protivničku polovinu. Igrao se 71. minut kada se iza leđa odbrane u iznenadnoj prilici jedan na jedan našao Pantović, a golman Napretka Petrić mu je skratio ugao i odbranio šut. Voždovac je požrtvovanom igrom uspeo da nadomesti brojčani deficit, a malo je nedostajalo da osvoji i čitav plen. Ekipa Dušana Đokića nakom 17 odigranih susreta zauzima 10. poziciju na tabeli sa 18 osvojenih bodova i ostvarenom gol-razlikom 15:19.

Fudbaleri Čukaričkog remizirali su na svom terenu sa Novim Pazarom 2:2, u utakmici 17. kola Superlige Srbije. Gosti sa Jošanice poveli su golom Miloša Mijića već u šestom minutu, a "brđani" su na izjednačenje čekali do 40. minuta kada je pogodio Đorđe Ivanović. Posle samo tri minuta igre u nastavku je dosuđen penal za domaćine, a u gol ga je pretvorio kapiten Marko Docić. Ipak, pobedu Čukaričkom ukrao je Mijić u 79. minutu, takođe iz penala. Fudbaleri Dušana Kerkeza trenutno zauzimaju 4. mesto u Super ligi Srbije sa 31 osvojenim bodom.

U minulom međusobnom duelu dva kluba koji je odigran 24. jula ove godine "čarapani" su izgubili od "Čuke" minimalnim rezultatom. Jedini strelac za ekipu sa Banovog brda bio je Đorđe Ivanović u 43. minutu susreta. Očekuje nas svakako zanimljiv i neizvestan duel na "Stadionu pod Bagdalom", pogotovo što na klupi domaćina sedi bivši trener "brđana" Đokić i sigurno da odlično poznaje mane i vrline gostiju iz prestonice.

Blagu prednost dajemo ekipi iz Beograda i predlažemo da pokušate sa duplom šansom na Čukarički uz maksimum tri gola na utakmici.


NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)