TOTALNA LUDNICA: Zvezda u Monaku osluškuje rezultat sa obale Crnog mora, Turci veruju u majstorstvo Hamšika!

Novosti online

03. 11. 2022. u 09:12

FINIŠ grupe "H" kakav ni Hičkok ne bi režirao.

ТОТАЛНА ЛУДНИЦА: Звезда у Монаку ослушкује резултат са обале Црног мора, Турци верују у мајсторство Хамшика!

Foto: Profimedia

Crvena zvezda je pobedom nad Trabzonom uz remi Ferencvaroša i Monaka (1:1) oživela evropske nade, ali bi se pre moglo reći da su crveno-beli preživeli, jer nema ništa obezbeđeno pred poslednje kolo u grupi "H".

Turski šampion drži u svojim rukama bar proleće u Ligi konferencija, a za nastavak u Ligi Evrope potrebno je dosta sreće, uz pobedu nad popularnim Fradijem.

Ferencvaroš je u finišu meča sa Monakom preko Zakarijasena stigao do zlata vrednog gola i remija sa Monakom kojim je prošao grupu, jer ima 10 bodova. Monako ima sedam, Zvezda i Trabzon po šest.

Bilo kakva pobeda na stadionu "Luj II" bi Zvezdi sigurno donela drugo mesto ako Trabzon ne pobedi Ferencavroš. Ako Turci slave golom razlike, onda bi crveno-beli morali da pobede Monako sa dva i više golova… Postigli su gol više do sada. Ako Mađari osvoje makar bod u Turskoj ili pobede, bilo kakva pobeda crveno-belih u Kneževini bi im garantovala drugo mesto i baraž za osminu finala.

Remi Zvezde u Kneževini bi značio da nema ništa od drugog mesta, ali taj ishod bi mogao da donese treću poziciju i plasman u Ligu konferencije. Pod uslovom da Trabzon ne pobedi Ferencvaroš. Ako Turci pobede, onda je Zvezda sa remijem poslednja i ispada. Ako odigraju nerešeno, srpskom klubu je bitno da postigne tri gola više od njih u svom remiju. Da bi bila treća. Primer: Trabzon i Fradi odigraju 1:1, Zvezda bi morala u Monaku 4:4.

Ako Monako savlada srpskog šampiona, onda se crveno-belima verovatno smeši ispadanje iz Evrope. Tada je i treće mesto teško dokučivo. Samo u slučaju da Trabzon kod kuće sa većom razlikom izgubi od Ferencvaroša (nego Zvezda od Monaka), srpski prvak može do Lige konferencije.

Sve u svemu, čeka nas veoma neizvesnih 90 minuta. Trabzon je možda u najboljoj poziciji. Ferencvaroš je rezultatski rasterećen, mađarski prvak će igrati bez pritiska, a biće ovo odlična prilika da ruski strateg Stanislav Čerčesov ukaže priliku momcima koji nisu imali veliku minutažu u grupnoj fazi.

Ipak, pritisak je znao da se "obije o glavu" mnogo većim ekipama od Trabzona. Navijači kluba sa Crnog mora najviše očekuju od Mareka Hamšika. Legendarni Slovak ima potrebno iskustvo da donese prevagu u korist "oluje" koja će krenuti ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka.

Ferencvaroš je savladao večerašnjeg rivala sa 3:2 na svojoj "Grupama areni" i to će predstavljati dodatni motiv za pulene Abdulaha Avdžija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku