PROKLETSTVO SEDME SEZONE SE NASTAVLJA! Kejn i družina su željni trijumfa nad "redsima"

V.D.

06. 11. 2022. u 11:35

U okviru 14. kola Premijer lige Totenhem će na svom stadionu ugostiti raštimovani Liverpul od 17:30.

ПРОКЛЕТСТВО СЕДМЕ СЕЗОНЕ СЕ НАСТАВЉА! Кејн и дружина су жељни тријумфа над редсима

FOTO: Tanjug/AP

Duel dve ekipe za koje se očekivalo da će konkurisati za vrh tabele, Totenhem je to ispunio i nalazi se na trećem mestu sa 26 osvojenih bodova, dok Liverpul ima najgoru sezonu u Klopovoj eri i zauzima deveto mesto sa samo 16 osvojenih bodova.

U ovom meču imamo i dvoboj sjajnih trenera, Kontea i Klopa, kao i obračun najboljih golgetera Premijer lige u proteklih nekoliko godina, Kejna i Salaha.

"Pevci" su doveli  Antonija Kontea na mesto trenera sredinom prošle sezone i to se pokazalo kao pun pogodak, vratili su se u Ligu šampiona i beleže odlične rezultate u domaćem prvenstvu. Možda ne izgledaju ubedljivo na terenu, ali imaju najbolji početak sezone u proteklih 20 godina i nakon 13. kola zauzimaju treće mesto.

U povratničkoj sezoni u Ligi šampiona pobedom protiv Marselja preko nedelje zauzeli su prvo mesto u grupi ''D'' i kao nosioci ulaze u nokaut fazu takmičenja. Posle vezanih poraza u ligi od Njukasla i Junajteda, prošlog vikenda su nakon preokreta savladali Bornmut u gostima i tako prekinuli niz loših rezultata. Ekipu predvodi kapiten ''gordog albiona'' Hari Kejn koji ima 11 pogodaka i tri asistencije u svim takmičenjima.

Navijači Liverpula su očekivali još jednu uspešnu sezonu od svojih miljenika u kojoj bi se kao i do sada borili sa Sitijem za titulu ali su dobili nešto skroz drugačije. Po prvi put od kada je na klupi Jirgen Klop igraju ovako slabo. Nalaze se u lošoj formi u Premijer ligi i imaju dva vezana poraza od Notngem foresta i Lidsa. Jedina svetla tačka ekipe su nastupi u Ligi šampiona, gde su prošli u nokaut fazu nakon što su preko nedelje savladali Napoli na ''Enfildu'' i tako potvrdili drugo mesto u grupi ''A''.

"Redsi" će pokušati da dobra izdanja u Evropi prenesu u Premijer ligu i da sa par vezanih pobeda dočekaju pauzu za Svetsko prvenstvo. Najbolji pojedinac ekipe je Mohamed Salah koji je postigao 12 golova u svim takmičenjima a na to je dodao i pet asistencija.

Liverpul dominira u međusobnim duelima ovih timova, u poslednjih deset obračuna imaju 8 pobeda, a dva puta je bilo nerešeno. Totenhem je svoju poslednju pobedu ostvario 2017. kada su na ''Vajt Hart Lejnu'' slavili sa 4:1.

Domaćini će biti poprilično hendikepirani u ovom meču s obzirom da Son, Ričarlison i Romero sigurno neće nastupati, dok je pod velikim znakom pitanja i već duže povređeni Dejan Kuluševski.

Gosti će biti bez Matipa, Keite, Žote, Diaza, Arutura i potencijalno Milnera koji je ranije napustio utakmicu sa Napolijem nakon povrede glave.

U poslednja četiri obračuna ovih ekipa došao je GG, što očekujemo i sada.
 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona