VANREDNO STANJE U ISTANBULU: "Ali Sami Jen" poprište fudbalskog rata, policija je spremna za HAOS!

Novosti online

05. 11. 2022. u 12:24 >> 12:24

ALARMANTNO na Bosforu.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ИСТАНБУЛУ: Али Сами Јен поприште фудбалског рата, полиција је спремна за ХАОС!

Foto: Profimedia

Jedan od najvećih turskih derbija igra se u okviru 13. kola tamošnje Super lige. Galatasaraj će dočekati Bešiktaš od 18 časova u meču koji je prouzrokovao vanredno stanje u Istanbulu. Naime, policija je na svakom ćošku grada, spremna je na sve, pa i na haos na tribinama.

Galata u ovaj susret ulazi kao petoplasirana ekipa prvenstva sa 21. bodom, jedan više na četvrtom mestu ima upravo Bešiktaš, ali "orlovi" su odigrali utakmicu više od velikog rivala.

Upali su "lavovi" u krizu početkom oktobra, vezali tri meča u prvenstvu bez trijumfa, ali su se prošlog petka konačno vratili na pobednički put. Na otvaranju 12. kola Super lige istanbulski klub je slavio na gostovanju Karagumruku – 2:0 (0:0).

Rezultat možda ne odaje takav utisak, ali ekipa Okana Buruka dominirala je večeras u dvorištu gradskog rivala. Doprineo je tome i vezista Karagumruka Adnan Ugur, zbog oštrog starta u 33. minutu zaradio je direktan crveni karton i ostavio saigrače na vetrometini.

Golman domaće ekipe Emilijano Vivijano našao se pod baražnom paljbom, 35 udarca uputili su fudbaleri Galatasaraja ka njemu i bilo je teško zamisliti da će se Karagumruk izvući sa bodom u džepu. Sve do 60. minuta je odolevao, ali je tada Milot Rašica odlično primio jednu ubačenu loptu, poslao je na peterac, a snalažljivi Emre Tasdemir u prvom nastupu ove sezone pogodio za zasluženo vođstvo.

Sve dileme oko pitanja pobednika otklonio je Huan Mata pet minuta pre kraja. Španac pristigao letos iz Mančester junajteda pokupio je u petercu odbitak i ćušnuo loptu u mrežu, postigavši tako prvenac u dresu slavnog istanbulskog kluba. 

Povratak legendarnog Šenola Guneša na klubu Bešiktaša je bio spektakularan. Iskusnog stratega su posle tri i po godine dočekale ovacije i cveće na dočeku, a pogodilo se da mu je meč protiv Umranijea 200. na klupi ekipe iz Istanbula. Za sve to je uzvratio ubedljivim slavljem (5:2), a glavni adut mu je bio gotovo otpisani Dženk Tosun. Iskusni nadapač je prvi put ove sezone bio starter, a na to poverenje odgovorio je sa dva gola i asistencijom.

Ono što je bilo više nego evidentno, ali i ključno na tom susretu jeste to što Guneš u dušu poznaje sredinu u kojoj se nalazi, a isto tako i Tosuna, sa kojim je osvojio dve šampionske tutule na klupi Bešiktaša.

Ovo će biti 354. susret ovih rivala u svim takmičenjima. Galata je upisala 124 trijumfa, Bešiktaš devet manje, dok je u 114 navrata bilo nerešno. Prethodne sezone oba kluba su slavila na svom terenu i to identičnim rezultatom - 2:1.

NAŠ TIP: 1-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)