POVRATAK ZMAJEVA POSLE 64 GODINE! Iskusni Bejl napada mlade "jenkije"

V.D.

21. 11. 2022. u 15:50 >> 15:50

VEČERAS od 20 časova na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rajanu svoje prve mečeve na ovogodišnjem Mundijalu odigraće Sjedinjene Američke Države i Vels.

ПОВРАТАК ЗМАЈЕВА ПОСЛЕ 64 ГОДИНЕ! Искусни Бејл напада младе јенкије

FOTO: EPA

Čekao je Vels svoju priliku da zaigra na Mundijalu još od daleke 1958. godine kada su u konkurenciji 16 timova stigli do četvrtfinala nakon tri remija sa Mađarskom, domaćinom Švedskom i Meksikom, ali ih je u četvrtfinalu minimalnim rezultatom savladao kasniji prvak sveta Brazil.

Nakon 64 godine Velšani su uspeli da izbore svoj drugi plasman na planetarni šampionat. Garet Bejl i družina su zauzeli drugo mesto u kvalifikacionoj grupi iza Belgije, ali su u baražu savladali Austriju i Ukrajinu i doneli svojoj naciji veliku radost. Nakon velikog uspeha Vels je odigrao jako letargično Ligu nacija i na šest mečeva uspeo da osvoji samo jedan bod u konkurenciji Poljske, Belgije i Holandije. Igre u tom takmičenju ne hrabre baš navijače ove reprezentacije, ali verujemo da motiva za dokazivanjem i uspehom neće faliti u Kataru.

U sastavu Velsa nije bilo iznenađenja, a Rob Pejdž je izabrao sledećih 26 igrača:

Golmani: Vejn Henesi, Deni Vord, Adam Dejvis.

Odbrana: Ben Dejvis, Ben Kabango, Tom Lokjer, Džo Rodon, Kris Mefam, Itan Ampadu, Kris Ganter, Neko Vilijams, Konor Roberts. 

Vezni red: Sorba Tomas, Džo Alen, Metju Smit, Dilan Luit, Hari Vilson, Džo Morel, Džoni Vilijams, Aron Ramzi, Rubin Kolvil. 

Napad: Garet Bejl, Kifer Mur, Mark Haris, Brenan Džonson, Den Džejms. 

Sa druge strane reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je redovni učesnik završnica prvenstva Sveta od 1990. godine, a jedini Mundijal koji je od tada propustila je bio onaj u Rusiji pre četiri godine. Najbolji plasman im je treće mesto na dobro poznatom prvom šampionatu u Montevideu.

Amerika će biti domaćin narednog Svetskog prvenstva, a od njihovog mladog tima se dosta očekuje kada budu nastupali u domovini. Svakako da ne fali ambicija ni na ovom šampionatu gde "Jenkiji" imaju realne izglede da prođu u nokaut fazu, iako su najmlađa reprezentacija sa prosekom godina manjim od 24.

Prva zvezda tima je svakako Kristijan Pulišić, fudbaler Čelsija za koga u domovini govore da je Džordan, samo na fudbalskom terenu, pored njega tu su i talentovani fudbaleri evropskih klubova poput Lidsovih Adamsa i Eronsona, Juventusovog Mekenija, Valensijinog Junusa Muse, Barseloninog Seržinja Desta, Dortmundovog Rejne i drugih.

Amerikanci su se kao trećeplasirana reprezentacija u Konkakaf kvalifikacijama plasirali na prvenstvo. Zanimljivo je da su poslednje pripremne utakmice odigrali još u septembru kada su poraženi od Japana sa 2:0 uz remi sa Saudijskom Arabijom.

Verujemo da nas očekuje zanimljiv meč večeras u kome je pobednika jako teško prognozirati, pa smo se odlučili na igru na golove.

NAŠ TIP: 2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?