POHOD NA ODBRANU TITULE BEZ NAJBOLJEG! Australija vreba šansu da konačno izađe iz grupe

M.T.

22. 11. 2022. u 17:50 >> 17:50

''Trikolori'' su ostali bez trojice igrača pre početka Mundijala.

ПОХОД НА ОДБРАНУ ТИТУЛЕ БЕЗ НАЈБОЉЕГ! Аустралија вреба шансу да коначно изађе из групе

Foto: Profimedia

Reprezentacija Francuske počeće večeras od 20 časova odbranu titule svetskog prvaka kada u prvom kolu grupe "D" kao formalni domaćin dočeka Australiju na stadionu ''Al-Janub''.

Pre četiri godine Francuska je na Mundijalu u Rusiji postala svetski prvak, a potom tri godine kasnije osvojila i Ligu nacija, ali sve posle toga je bilo daleko od pozitivnog za selekciju Didijea Dešana. Između svetske titule i Lige nacija Francuska je na Evropskom prvenstvu ispala u osmini finala, a u Ligi nacija je brzo postalo jasno da neće odbraniti titulu i malo je nedostajalo da ispadne u diviziju "B".

''Trikolori'' će pokušati da postanu tek treća reprezentacija posle Italije i Brazila koja je osvojila dva Mundijala uzastopno, a prvi pokušaj se završio neslavno pošto je Francuska u Japanu i Južnoj Koreji 2002. završila takmičenje kao branilac titule bez pobede. Ipak, iako su u prethodnih šest mečeva ostvarili samo jednu pobedu protiv Austrije i dalje su Francuzi selekcija koja izaziva poštovanje i u krugu su favorita za titulu, mada su im posle nekoliko otkaza zbog povreda šanse smanjene.

Australija je do učešća u Kataru došla posle penal serije protiv Perua u finalu plej-ofa, a ovo će ''kengurima'' biti peto uzastopno učešće na Mundijalima, mada su prethodna tri puta završavali takmičenje još u grupi i plasman u osminu finala 2006. u Nemačkoj im ostaje najveći uspeh. Na poslednjih devet utakmica na Mundijalima Australija ima samo jednu pobedu, onu protiv Srbije od 2:1 u Južnoj Africi. ''Kenguri'' su u seriji od pet pobeda u isto toliko mečeva.

Povrede su zadale mnogo problema Didijeu Dešanu, a najsvežiji udarac su ''trikolori'' pretrpeli kada je objavljeno da dobitnik ''Zlatne lopte'' Karim Benzema neće igrati u Kataru zbog povrede. Bio je to treći otkaz od igrača sa prvobitnog spiska pošto su takođe zbog povreda prethodno otpali Presnel Kimpembe i Kristofer Nkunku. Umesto Kimpebmea i Nkunkua, Dešan je pozvao Akseal Disasija i Randala Kolo Muanija, dok je odlučio da ne dovodi zamenu za Benzemu. Postojala je opasnost da za prvi meč u Kataru ne budu spremni Rafael Varan i Eduardo Kamavinga, ali je Dešan otklonio sve dileme oko njihovog učešća i oni će biti u sastavu.

Sa otkazom, mada ne toliko krupnim kao u slučaju Francuske, morao je da se suoči i selektor Australije Grejem Arnold pošto Martin Bojl nije uspeo da se oporavi od povrede kolena, a umesto njega je pozvan Marko Tilija. Osim toga, svi ostali igrači su na raspolaganju za meč protiv Francuske.

Ovo će biti peti međusobni duel ove dve selekcije, a Francuzi su slavili dve pobede, dok je Australija pobedila jednom u meču Kupa konfederacija pre 21 godinu. Ove dve reprezentacije su igrale i na prethodnom Svetskom prvenstvu u grupi, a Francuska je tada pobedila sa 2:1.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku