DOMAĆIN ŽELI DA POPRAVI UTISAK! Senegalu potrebna pobeda da sačuva šanse za osminu finala

M.T.

25. 11. 2022. u 12:30 >> 12:30

KATAR i Senegal su doživeli poraze na startu Mundijala.

ДОМАЋИН ЖЕЛИ ДА ПОПРАВИ УТИСАК! Сенегалу потребна победа да сачува шансе за осмину финала

FOTO: Tanjug/AP

Meč drugog kola grupe "A" na Svetskom prvenstvu u Kataru između selekcije domaćina i reprezentacije Senegala danas od 14 časova na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi, ključan je za oba tima ukoliko žele da sačuvaju šanse za plasman u osminu finala. Ove reprezentacije su poražene u prvom kolu i trenutno su bez bodova pa bi za neku od njih dve ovaj meč, prvi u istoriji ova dva tima, mogao da bude oproštaj od bilo kakvih daljih ambicija na Mundijalu u slučaju poraza.

Senegal je u ovom duelu favorit pošto Katar nije pokazao gotovo ništa u porazu od Ekvadora, dok je ekipa selektora Aliuja Sisea bila ravnopravan protivnik Holandiji na startu Mundijala, ali nije uspela da izdrži do kraja i poražena je golovima u poslednjih 15 minuta meča.

Upravo bi u ovom meču Senegal mogao posle osam utakmica na Svetskim prvenstvima da konačno sačuva svoju mrežu netaknutom, posebno zbog toga što je Katar pokazao veoma skroman kvalitet u prvom meču, ali će isto tako Senegalci morati da porade na boljoj završnici u napadu jer se to ispostavilo kao ozbiljan problem protiv Holandije, naročito u odsustvu povređenog Sadio Manea. Pobedom protiv Katara, Senegal bi sam odlučivao o sopstvenom plasmanu u osminu finala, pošto će u poslednjem kolu igrati protiv Ekvadora.

Katar na otvaranju Mundijala protiv Ekvadora nije pokazao ništa. Postao je prva selekcija domaćin Svetskog prvenstva koja je poražena na njegovom otvaranju, a osim toga su postali i prvi domaćin Mundijala koji nije uspeo da uputi šut u okvir gola još od reprezentacije SAD i njenog poraza u osmini finala Mundijala 1994. od Brazila.

Selektor Katara Feliks Sančez tvrdio je posle meča da su se njegovi igrači jednostavno bili nervozni protiv Ekvadora, a s obzirom na to kako su igrali u toj utakmici, zaista je delovalo kao da ih je trema potpuno okovala, što je bilo iznenađenje za selekciju koja je osvojila Kup Azije 2019. i bila najefikasnija reprezentacija u tom takmičenju.

Eventualni poraz od Senegala samo bi dodao još težine na tvrdnje da Katar u fudbalskom smislu nije ni trebalo da dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva.

Katar je kompletan za današnji meč, dok selektor Senegala ipak ima određene probleme pošto i dalje neće igrati Fode Balo-Ture zbog povrede, a u timu će biti Čeiku Kujate koji je imao problema sa grčevima protiv Holandije, ali je spreman za meč protiv domaćina.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi