MOŽE LI SRBIN NAPOKON SAČUVATI MREŽU? Kaljari želi da izbegne opasnu zonu

M.T.

07. 12. 2022. u 11:10 >> 11:16

ŠEST mečeva čekaju pobedu oba tima.

МОЖЕ ЛИ СРБИН НАПОКОН САЧУВАТИ МРЕЖУ? Каљари жели да избегне опасну зону

Foto: Profimedia

Tri nedelje su prošle otkako su poslednji put Ternana i Kaljari uspeli da ostvare pobedu u Seriji B i taj loš niz mogli bi da prekinu večeras od 20.30 u međusobnom meču u okviru 16. kola Serije B na stadionu ''Liberto Liberati''.

Ternana je bila u odličnoj formi zahvaljujući činjenici da je u pet kola ostvarila isto toliko pobeda, ali kao da je poraz od Đenove u trećoj nedelji oktobra sve poremetio u ekipi trenera Aurelija Andreacolija. Bila je to prva od šest utakmica u nizu u kojoj Ternana nije uspela da dođe do trijumfa i još uvek je bez njega.

Usledila su tri uzastopna remija, a zatim i dva poraza u nizu, od Pize i u prethodnom kolu od Venecije, što je bilo veliko iznenađenje. Zbog svega toga Ternana je prilično skliznula na tabeli Serije B i sada se nalazi na sedmom mestu sa 22 osvojena boda. Sedma pozicija Ternani donosi plasman u četvrtfinale plej-ofa za plasman u Seriju A i sigurno je da tim iz Umbrije želi da makar obezbedi poziciju koja bi mu donela učešće od polufinala plej-ofa.

Kaljari čiji gol čuva Srbin, Boris Radunović je u skoro identičnoj situaciji što se tiče forme, poput Ternane. Klub sa Sardinije takođe već šest utakmica ne zna za pobedu, ali je za razliku od svog večerašnjeg protivnika u tih šest mečeva doživeo jedan poraz i pet uzastopnih remija od kojih nijedan nije bio bez golova. U prethodnom kolu Kaljari je remizirao sa Parmom.

Kaljari je tako došao do ukupno sedam nerešenih rezultata ove sezone, a pored toga ima po četiri pobede i poraza i nalazi se na 12. poziciji sa 19 osvojenih bodova, zajedno sa Pizom i Čitadelom koje imaju identičan učinak što se tiče utakmica i broja bodova, a razdvaja ih jedino gol-razlika. Ekipa trenera Fabija Liveranija nalazi se samo četiri mesta iznad opasne zone, odnosno ima tri boda više od SPAL-a, prvog tima koji se nalazi ispod crte.

Aurelio Andreacoli neće moći da računa na nekoliko igrača za ovaj meč pošto su povređeni Marko Kapuano, Alfredo Donaruma i Andrea Favili. Na drugoj strani, određenih problema u sastavu ima i Fabio Liverani pošto su povređeni Marko Mankosu i Marko Rog, dok će Naitan Nandez propustiti ovaj meč zbog žutih kartona.

Ovo će biti 11. međusobni meč Ternane i Kaljarija, a u prethodnih deset uspešniji je bio tim sa Sardinije koji je ostvario tri pobede, dok je Ternana slavila u njihovom prvom duelu pre više od dve decenije. Čak šest mečeva završeno je nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: H2 (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona