DUEL NEPORAŽENIH U LIGA KUPU: Borba za prvo mesto između Rio Avea i Sportinga

M.T.

07. 12. 2022. u 19:33 >> 19:33

U prvom kolu su obe ekipe ostvarile pobedu.

ДУЕЛ НЕПОРАЖЕНИХ У ЛИГА КУПУ: Борба за прво место између Рио Авеа и Спортинга

Foto: Profimedia

Drugo kolo portugalskog Liga kupa doneće duel između Rio Avea i Sportinga večeras od 21.30 na stadionu ''Dos Arkos'' u Vila do Kondeu, neporaženih ekipa posle prve runde ovog takmičenja u grupi "B".

Rio Ave je takmičenje u Liga kupu započeo minimalnom pobedom u gostima protiv Maritima, a najbolji plasman bilo mu je finale u sezoni 2013/2014. Bila je to četvrta pobeda, treća uzastopna u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima za ekipu sa severa Portugala, a jedini neuspeh u tim mečevima je Rio Ave doživeo u portugalskom šampionatu pošto je doživeo minimalan poraz na gostovanju Kasa Piji.

Otvaranje Liga kupa pobedom protiv Maritima pružilo je utehu, doduše slabu, navijačima Rio Avea pošto je ekipa Luisa Freire u Kupu Portugala doživela neprijatno iznenađenje u trećoj rundi gde je poražena od Oliveire Hospital sa 3:2 posle produžetaka. U portugalskom šampionatu situacija nije baš najbolja za Rio Ave pošto se ekipa nalazi na sredini tabele, tačnije na 10. poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Start takmičenja u Liga kupu Portugala u kojem brani titulu bio je više nego ubedljiv za Sporting pošto je Farense stigao u Lisabon i primio šest golova. Bio je to treći uzastopni trijumf za lisabonske ''lavove'' koji su pretodno tri meča u svim takmičenjim bili bez pobede pošto su remizirali sa Totenhemom i poraženi od Ajntrahta iz Frankfurta u Ligi šapiona, dok su u portugalskom šampionatu izgubili od Aruke. Sporting je drugi najtrofejniji tim u Liga kupu sa četiri titule iza Benfike koja ih ima sedam.

Poraz od Aruke bio je i jedini za Sporting u domaćem šampionatu u poslednjih pet kola, a ekipa trenera Rubena Amorima se renutno nalazi na četvrtoj poziciji sa 25 bodova, tri manje od Brage koja se nalazi na trećoj poziciji koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona i četiri od drugoplasiranog Porta koji ima direktan prolaz u elitno takmičenje.

Fereira za ovaj meč u kupu neće moći da računa samo na povređenog Žoku, dok Amorim ima nešto više problema pošto neće imati na raspolaganju takođe zbog povreda Čiko Lmbu, Neta i Džeremaju Sent Justea.

Poslednjih deset međusobnih mečeva proteklo je u znaku Sportinga koji je uspeo da upiše šest trijumfa, dok je Rio Ave slavio u dva navrata, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Poslednji put Ria Ave je savladao Sporting takođe u Liga kupu pre tri godine.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: 4+ (kvota 2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona