SUKOB SEVERA I JUGA: Fabregasov Komo traži beg sa dna na Siciliji

V.M.

08. 12. 2022. u 10:52

U utakmici 16. kola Serije B, Palermo će na ''Renco Barbera'' stadionu dočekati Komo.

СУКОБ СЕВЕРА И ЈУГА: Фабрегасов Комо тражи бег са дна на Сицилији

Foto: Profimedia

Obračun dve ekipe koje igraju poprilično slabo u dosadašnjem toku takmičenja, Palermo je osvojio 18 bodova i nalazi se na 14. poziciji, dok je Komo pretposlednji na tabeli sa 15 poena.

Domaćini su se prošle sezone preko plej-ofa Serije C plasirali u Seriju B u kojoj su dosta slabo počeli i nalazili su se u zoni ispadanja sredinom oktobra, ipak, u poslednje vreme su podigli formu. U prethodnih sedam kola imaju tri pobede uz po dva remija i poraza. U nedelju su na gostovanju Beneventu slavili sa 0:1 pogotkom Matea Brunorija u 54. minutu. Palermo je na leto doveo veliki broj igrača kao i trenera Eugenija Korinija koji se nije snašao na početku mandata, ali je pronašao način da izvuče bolje igre iz svojih igrača u prethodnih mesec i po dana. Igraju solidno na ''Renco Barbera'' stadionu, na osam utakmica osvojili su 11 bodova uz gol-razliku 9:8.

Sa druge strane, nakon što je prošle sezone završio na 13. mestu u Seriji B Komo je doveo zvučna imena poput Seska Fabregasa i Patrika Kutronea u nadi da će možda i napasti plej-of za Seriju A, ali taj eksperiment za sada ne uspeva i gosti zauzimaju 19. mesto na tabeli. Ekipu je na početku sezone vodio Đakomo Gatuzo koji nije znao za pobedu u uvodnih pet kola i nakon toga je napustio klub zbog ličnih razloga, a na njegovo mesto je došao Moreno Longo. Longo je nakon traljavog početka ukomponovao ekipu i u poslednjih pet utakmica imaju pobedu, poraz i tri remija od kojih je jedan bio za vikend kada su na gostovanju sa Askolijem igrali 3:3. Njihov najveći problem je odbrana, u 15 utakmica primili su 26 golova, što je najviše u čitavoj Seriji B. Ako uzmemo u obzir da na sedam gostovanja imaju četiri poraza i tri nerešena rezultata, ekipu sa severa Italije očekuje veoma teška utakmica.

Što se tiče međusobnih susreta, poslednji put su se susreli davne sezone 2003/2004. kada je Palermo slavio dva puta, 2:1 kod kuće i 0:1 u gostima u tadašnjoj Seriji B.
S obzirom na to da Komo često igra na golove i da će Palermo juriti tri boda, očekujemo da oba tima postignu po gol na ovoj utakmici.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi