FABREGASOV KOMO SPAŠAVA ŽIVU GLAVU U LIGI: Pipo Inzagi leči rane posle poraza u derbiju

M.T.

11. 12. 2022. u 12:10 >> 12:10

DOMAĆIN je u seriji od pet mečeva bez poraza.

ФАБРЕГАСОВ КОМО СПАШАВА ЖИВУ ГЛАВУ У ЛИГИ: Пипо Инзаги лечи ране после пораза у дербију

Foto: Profimedia

Podigao je Komo u poslednje vreme formu, ali i dalje to nije dovoljno da njegovi navijači ne budu zabrinuti za status tima, a danas ga čeka težak ispit pošto će na stadionu ''Đuzepe Sinigalja'' dočekati Ređinu od 15 časova u okviru 17. kola Serije B.

Komo u poslednjih mesec dana igra veoma dobro i ne zna za poraz, mada se nije tim sa severa Italije mnogo pretrgao ni sa pobedama pošto je ostvario samo jednu u poslednjih pet kola uz četiri remija. Ta četiri remija Komo je ostvario u nizu u mečevima sa Đenovom, Barijem, Askolijem i Palermom i jedino je utakmica sa Sicilijancima završena bez golova.

Ova serija mečeva bez poraza ipak nije još uvek donela mnogo toga Komu koji je i dalje pri dnu tabele Serije B. Ekipa trenera Morena Longa trenutno se nalazi na 19. poziciji, pretposlednjoj u ligi sa 16 bodova, tri više od poslednjeplasirane Peruđe, a dva manje od prvog mesta iznad crte na kojem se nalazi Benevento. Iako ofaziva Koma nije baš vrhunska, glavni problem leži u defanzivi tima sa severa Italije pošto je primljeno 26 golova zbog čega je odbrana Koma najgora u Seriji B trenutno.

Čuveni Španac Sesk Fabregas je letos pojačao ekipu Koma ali su u medijima sve češći natpisi da će se već u januaru preseliti u neki od klubova MLS lige.

Ređina je bila u seriji od pet mečeva bez poraza pošto je tri puta uspela da trijumfuje i dva puta odigra nerešeno i došla je u priliku da se bori za prvo mesto. Međutim, u prethodnom kolu Ređina je dočekala lidera Serije B Frosinone, ali ni domaći teren nije značio mnogo protiv raspoloženih gostiju koji su slavili ubedljiv trijufm sa 3:0.

Ekipa trenera Filipa Inzagija svakako je uzdrmana posle takvog ishoda u derbiju prošlog kola, ali i dalje ima status favorita protiv Koma bez obzira što je domaćin u dobro formi. Ređina je ostala na drugom mestu tabele, ali sada za Frosinoneom zaostaje šest bodova, dok Bari i Đenova imaju tri manje. Uprkos tome što je primila tri gola, odbrana Ređine i dalje je među boljim u ligi pošto je 16 puta kapitulirala, a iako su napadači zakazali u prošlom kolu, Ređina je i dalje a 28 golova najefikasnija ekipa Serije B.

Ovo će biti tek sedmi meč Koma i Ređina, a prednost u međusobnim duelima u prethodnih šest utakmica je na strani gostiju. Ređina je upisala tri pobede do sada, dok je Komo slavio jednom uz dve utakmice koje su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?