EIBAR MOŽE DA SE POPNE I NA VRH: Ovijedo će biti tvrd orah

M.T.

11. 12. 2022. u 11:51

GOSTI su u nizu od šest mečeva bez poraza.

ЕИБАР МОЖЕ ДА СЕ ПОПНЕ И НА ВРХ: Овиједо ће бити тврд орах

Foto: Profimedia

Eibar igra veoma dobro ove sezone i nalazi se pri vrhu španske Segunde, a danas od 18.30 u 20. kolu španske druge lige će imati priliku da pred svojim navijačim na stadionu ''Ipurua'' pobedom protiv Ovijeda možda dođu i do prvog mesta na tabeli.

Domaćin je posle serije od šest mečeva bez poraza izgubio od Kartahene u gostima sa 2:1, da bi potom vezao dve pobede protiv Ueske i u prethodnom kolu na gostovanju Burgosu. Eibar se sa te dve pobede održao pri vrhu Segunde, a trenutno se nalazi na četvrtom mestu tabele sa 33 osvojena boda.

Četvrta pozicija Eibaru garantuje plasman u plej-of za plasman u La Ligu, međutim ekipa trenera Gaiske Garitana bi pobedom protiv Ovijeda mogla da se dokopa i mesta koje vodi direktno u elitni rang španskog fudbala, naravno ukoliko im se poklope rezultati konkurencije. Ispred Eibara trenutno se nalaze Alaves i Burgos sa bodom više, dok prvoplasirani Las Palmas ima 35 bodova. Eibar ima najbolji napad u ligi sa 23 postignuta gola zajedno sa Kartahenom, Granadom i Viljarealom B i ofanziva svakako jeste veliko oružje, mada ni defanziva nije mnogo slabiji deo tima.

Ovijedo dolazi na noge Eibaru kao autsajder, ali tim iz Asturije igra u veoma dobroj formi i domaćinu neće biti lako u ovom meču. Gosti su u seriji od šest mečeva bez poraza i pokušaće da nastave taj niz. U poslednjih pet kola Ovijedo je ostvario tri pobede i i dva remija, a posle dve uzastopne pobede u prethodnom kolu je ekipa trenera Alvara Servere remizirala sa liderom Las Palmasom što je dovoljan znak Eibaru da ne sme da potceni Ovijedo.

Najveći problem Ovijeda u ovoj sezoni je prilično neefikasna ofanziva, pošto su postigli samo 12 golova u prethodnih 19 kola, ali na drugoj strani je odbrana ekipe iz Asturije na visini zadatka pošto je primila 14 golova što je čini četvrtom najboljom odbranom u ligi.

U međusobnim mečevima ova dva tima prednost u poslednjih deset utakmica je na strani Eibara koji je ostvario pet pobeda, dok je Ovijedo ostvario samo jedan trijumf, a četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Poslednji trijumf Ovijedo je ostvario još 2011.godine, a poslednja dva meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona