BITKA ZA VRH! Moćni Levante stiže u Baskiju

V.D.

12. 12. 2022. u 13:56 >> 13:56

U poslednjem meču 20. kola La lige 2 gledaćemo meč između Alavesa i Levantea

БИТКА ЗА ВРХ! Моћни Леванте стиже у Баскију

Foto: Profimedia

Večeras od 21 čas nas očekuje derbi kola u španskoj drugoj ligi. 

Domaći Alaves je do pre dve kola bio lider šampionata, ali su na dva gostovanja doživeli isto toliko poraza i pali na treću poziciji. Od njih su bili bolji Granada sa 3:1 i Tenerife sa 2:1.

Ekipa iz Baskije je na 17 mečeva doživela samo jedan poraz, a meč sa Levanteom koji ima najskuplji tim u ligi dolazi u nezgodnom trenutku.

Trećeplasirani Alaves je osvojio 34 boda, dok su njihovi večerašnji rivali iz Valensije na šestoj poziciji sa samo dva boda manje.

Popularne "žabe" se mogu pohvaliti sjajnom formom s obzirom na to da su u seriji od 11 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, od toga deset u Segundi. Uprava kluba je očigledno napravila sjajan potez dovođenjem Havijera Kaljehe koji je na mestu trenera zamenio Tunišanina Naftija i do sada upisao pet pobeda i četiri remija.

Domaćin bi se večerašnjom pobedom ponovo vratio na čelo tabele, a ono što hrabri navijače domaćeg tima je i istorija s obzirom na to da su gosti iz Valensije samo jednom uspeli da odnesu tri boda sa "Mendizorosa stadiona" i to daleke 1996. godine.

Što se međusobnih susreta tiče, na poslednjih pet smo videli dva remija, dve pobede Alavesa i jedan trijumf Levantea koji se dogodio baš u poslednjem okršaju ova dva tima.

Trener domaćih Luis Garsija, koji je nekada trenirao i Levante, na ovom meču nema povređenih igrača, dok će gosti iz Valensije u Baskiju doputovati bez iskusnog Škodrana Mustafija i Čarlija Musonde Juniora.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)