"KOCKASTI" CILJAJU DRUGO UZASTOPNO FINALE: Mesi na dva koraka od istorije!

M.T.

13. 12. 2022. u 13:02 >> 13:02

DO sada smo videli po dve pobede Argentine i Hrvatske u međusobnim mečevima.

КОЦКАСТИ ЦИЉАЈУ ДРУГО УЗАСТОПНО ФИНАЛЕ: Меси на два корака од историје!

Tanjug/AP

Sjajan meč očekuje se večeras od 20 časova na stadionu ''Lusail'' gde će se u prvom polufinalu na Svetskom prvenstvu u Kataru sastati reprezentacije Argentine i Hrvatske koje su do ove faze stigle posle penal serija u četvrtfinalu.

Argentinci su odigrali potpuno haotičan meč protiv Holandije u četvrtfinalu, a utakmicu je obeležilo čak 17 kartona, koliko je podelio španski sudija Mateu Lahoz. Bilo je dosta incidenata na tom meču, obostranih provokacija, a Argentina je bila pred prolaskom posle vođstva koje je na asistenciju Mesija doneo fudbaler Atletiko Madrida Nahuel Molina u 35. minutu, da bi zatim prednost u 73. minutu duplirao Leo Mesi sa penala.

Međutim, nisu se Holanđani predali. Veghorst je prvo u 83. minutu doneo nadu ''lalama'', da bi zatim isti igrač u desetom minutu zaustavnog vremena izjednačio za odlazak u produžetke u kojima nije bilo golova, pa su presudili penali.

Polufinale je maltene i omiljeni deo takmičenja na Mundijalima za Argentinu jer kada stignu do te faze, ''gaučosi'' obavezno odlaze u finale. U Brazilu su 2014. peti put stigli do polufinala, a zatim i do borbe za trofej u kojoj su poraženi od Nemačke i probaće protiv Hrvatske da zadrže savršen učinak.

Verovatno je većina priželjkivala polufinalni duel Argentinaca i Brazilaca, ali se Hrvatska pobrinula da ne bude tako. Ekipa Zlatka Dalića odigrala je veoma pametan meč protiv Brazila uz sjajnog golmana Livakovića i izborila je produžetak. Nejmar je doveo Brazil u vođstvo i mislilo se da ''karioke'' neće propustiti priliku, ali je Bruno Petković doneo izjednačenje u 117. minutu, da bi zatim Hrvatska posle penala rasplakala Nejmara.

Hrvatska je u poziciji da se plasira u drugo uzastopno finale na Mundijalu, a pre četiri godine je to učinila bez pobede u 90 minuta meča i isto bi mogla da ponovi u Kataru. Našli bi se Hrvati u probranom društvu ako dođu do drugog uzastopnog finala jer je to polazilo za rukom samo Nemcima, Italijanima i Holanđanima.

Posle 17 kartona, koliko je podelio Mateu Lahoz u četvrtfinalnom meču Argentine i Holandije, nije čudo što selektor ''gaučosa'' Lionel Skaloni ne može protiv Hrvatske da računa na Gonzala Montijela i Markosa Akunju koji zbog kartona moraju da propuste polufinale. Na sreću Skalonija, nijedan igrač se nije povredio u duelu protiv Holandije pa selektor Argentine na raspolaganju ima sve igrače.

U sličnoj situaciji je i selektor Hrvatske Zlatko Dalić, može da računa na sve igrače pošto nema povređenih ali ni suspendovanih u timu ''kockastih'', a od bolesti su se oporavili Borna Sosa i Mislav Oršić.

Biće ovo šesti međusobni meč Argentine i Hrvatske, a dve selekcije su izjednačene sa po dva trijumfa, dok je njihov prvi susret 1994. godine završen remijem bez golova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?