MARITIMO U OČAJNOJ FORMI: Pobeda Sportinga ne bi smela da dođe u pitanje

M.T.

13. 12. 2022. u 10:00

GOSTI su pobedili samo jednom u poslednjih 16 utakmica.

МАРИТИМО У ОЧАЈНОЈ ФОРМИ: Победа Спортинга не би смела да дође у питање

Foto: Profimedia

Treće kolo Liga kupa Portugala doneće meč između Sportinga iz Lisabona i Maritima večeras od 21.45 na stadionu ''Žoze Alvalade'', a ''lavovi'' su apsolutni favoriti protiv ekipe iz Madeire.

Sporting je ušao u lepu seriju rezultata posle dva uzastopna poraza od Aruke u portugalskoj Primeiri i Ajntrahta iz Frankfurta u grupi Lige šampiona, pošto je ostvario četiri uzastope pobede. Dve su lisabonski ''lavovi'' ostvarili u portugalskom šampionatu, a poslednje dve su upisali upravo u Liga kupu u prva dva kola takmičenja.

Ekipa trenera Rubena Amorima je u prvom kolu Liga kupa imala veoma lak zadatak pred svojim navijačima i savladala je ubedljivo Farense sa 6:0, da bi nedelju dana kasnije u gostima kod Rio Avea stili do trijumfa od 2:0. Sporting se nalazi na prvom mestu u svojoj grupi sa maksimalnim učinkom, ispred Rio Avea i Farensea sa po tri boda, dok je Maritimo zakucan za dno bez bodova.

Maritimo se nalazi u veoma teškoj situaciji pošto je tim iz Madeire u, malo je reći, katastrofalnoj formi. Ekipa trenera Žoao Enrikea uspela je da ostvari samo jednu pobedu u poslednjih 16 utakmica računajući sva takmičenja, a i taj trijumf se dogodio pre mesec i po dana u portuglaskom šampionatu protiv Pakoš Fererire, u duelu dve najlošije ekipe na tabeli.

U Liga kupu je Maritimo jednako slab. U prvom kolu je pred svojim navijačima doživeo minimalan poraz od Rio Avea, da bi šest dana kasnije i drugoligaš Farense slavio sa 2:0 protiv Maritima koji je na poslednjoj poziciji tabele bez bodova i samo čudo ga može spasiti neuspeha u večerašnjem duelu protiv Sportinga.

Ruben Amorim ima vrlo jasnu kadrovsku situaciju za ovaj meč pošto će izostati samo već duže vreme povređeni Čiko Lamba, Neto i Džeremaja Sent Juste, dok su svi ostali na raspolaganju za večerašnju utakmicu. Trener gostiju Žoao Enrikes ne može da računa na dvojicu povređenih napadača Stefana Beltrama i Đenija Katame, ali su ostali igrači zdravi.

U međusobnim mečevima prednost je na strani Sportinga koji je u prethodnih deset utakmica šest puta uspeo da trijumfuje. Maritimo ima samo jednu pobedu, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi