KO NASTAVLJA DA PRATI SPORTING? Rio Ave i Farense izjednačeni dočekuju ovaj susret

M.T.

13. 12. 2022. u 09:38

GOSTI su samo jednom pobedili večerašnjeg protivnika.

КО НАСТАВЉА ДА ПРАТИ СПОРТИНГ? Рио Аве и Фаренсе изједначени дочекују овај сусрет

Profimedia

Lisabonski Sporting je bio nepremostiva prepreka Rio Aveu i Farenseu u dosadašnjem delu portugalskog Liga kupa, a ova dva tima će večeras od 21.45 na stadionu ''Dos Arkos'' u trećem kolu tog takmičenja odigrati međusobni meč koji dočekuju sa istim brojem bodova.

Rio Ave je dobro počeo takmičenje u Liga kupu pošto je u prvom kolu savladao Maritimo minimalnim rezultatom, ali u drugom kolu nije mogao mnogo toga da uradi protiv raspoloženog Sportinga i poražen je. Ekipa trenera Luisa Freire trenutno se nalazi na drugom mestu tabele u Liga kupu sa tri boda, dvostruko manje od Sportinga, a ispred večerašnjeg protivnika koji takođe ima tri boda, ali i lošiju gol-razliku.

Rio Ave je u solidnoj formi pošto je posle poraza od Kasa Pie u portugalskom šampionatu vezao tri pobede, ali je tu seriju prekinuo Sporting.

Farense nije baš imao sreće u Liga kupu pošto je već u prvom kolu išao u goste Sportingu i proveo se kao bos po trnju u Lisabonu. ''Lavovi'' nisu imali milosti prema drugoligašu i slavila su sa 6:0, ali se Farense brzo oporavio i uspeo da savlada u drugom kolu Maritimo sa 2:0 i biće interesantno videti može li i protiv Rio Avea da dođe do bodova.

Forma Farense je slična njegovom večerašnjem protivniku, pošto je u poslednjih pet mečeva ostvario po dve pobede i poraza uz jednu utakmicu koja je završena nerešenim rezultatom.

Luis Freira ima gotovo kompletan tim na raspolaganju pošto će izostati samo vezista Žoka, a trener gostiju Vasko Faiska može da računa na sve igrače.

Rio Aveu i Farenseu će ovo biti 11. međusobni meč, a u prethodnih deset je Rio Ave bio znatno uspešniji sa šest ostvarenih pobeda, dok je Farense uspeo da trijumfuje samo jednom uz tri meča koja su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)